top of page

Duurzaamheid en milieu

Wat doen we?

Wat betekent het voor ons?

Bij de start van De Selectie was direct duidelijk dat we een bureau wilde zijn dat bewust omgaat met duurzaamheid. Immers: een bureau 'van nu' kan niet anders. We wisten meteen dat we niet een bureau zouden worden waarbij alle medewerkers in hun leaseauto het land zouden doorkruisen. Maar hoe geef je dat nou vorm? Wat vast staat is dat we vinden dat je als bureau keuzes moet maken over alles wat gevolgen heeft voor jouw impact op natuur en milieu. We streven naar 'zero impact'.


Hoe doet De Selectie het?

We hebben een aantal keuzes gemaakt die bijdragen aan dat streven. Sommige keuzes lijken willekeurig te zijn, of een ander doel te dienen, maar schijn bedriegt (soms). Het streven is om een klimaatneutrale bedrijfsvoering te hebben. Dat zou moeten kunnen, omdat we niks produceren. We zijn een adviesbureau, geen fabriek.


Huisvesting. De Selectie heeft gekozen voor het shared space kantoorconcept Mindspace. Dat past ons om meerder redenen. Los van de contacten met andere startups, scaleups en ZZP'ers is er een duurzaamheidsaspect. Door het delen van alle faciliteiten (ruimte, printer, keuken, koffieapparaat) beperken we onze impact op het milieu. Daarnaast is MindSpace zeer centraal gelegen, op loopafstand van Utrecht Centraal.


Mobiliteit. De medewerkers van De Selectie hebben een NS Businesscard. Dat betekent dat iedereen in principe met het OV reist, tenzij dat echt onhandig is. Als er met auto's wordt gereden dan zijn dat over het algemeen elektrische of hybride auto's, vaak ook deelauto's.


Bedrijfsvoering. We werken papierloos, hebben een 'bring your own device' beleid, zodat je geen twee laptops, telefoons, etc hebt. We bankieren papierloos bij Bunq, die ook nog bomen plant voor iedere 100 euro die we uitgeven. Er zijn er inmiddels 1161 geplant.


TreesForAll.nl Natuurlijk kunnen we met deze goedbedoelde maatregelen niet 100% klimaatneutraal opereren. Daarom compenseren we jaarlijks onze CO2 uitstoot met behulp van Trees4All. Deze organisatie compenseert uitstoot door het planten van bomen. Dankzij een speciale tool kun je uitreken hoeveel bomen wij moeten planten om onze uitstoot te compenseren.

MEER WETEN?

Je kan erop vertrouwen dat wij het voor je regelen!

Success! Message received.

WAT WE OOK DOEN

KLANTCASES

bottom of page