top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Canvas Stikstof

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

De klimaatverandering brengt grote uitdagingen met zich mee. Zo kampen we in Nederland onder meer met een fors stikstofoverschot. Als gevolg daarvan hebben ruim 18.000 projecten en plannen in Nederland nu te maken met een gewijzigde situatie door het ongeldig verklaarde Programma Aanpak Stikstof (PAS) van de Rijksoverheid.

Het Canvas Stikstof van De Selectie helpt je om vanuit helikopterperspectief naar de situatie te kijken rond jouw project, plan of evenement. Waar staan we en hoe gaan we verder? Door de onderwerpen en vragen op het canvas langs te lopen, ontstaat een beeld op meta-niveau. Dit kan helpen om bijvoorbeeld aan beslissers en andere betrokkenen uit te leggen waar jullie nu staan en wat nodig is om tot een vervolg te komen.


Plan maken: hoe verder?

Onze suggestie is om in deze fase de betrokkenen (met al hun belangen en perspectieven) bij elkaar aan tafel te zetten. Om openlijk te bespreken wat nu de situatie is. Zo kan een plan gemaakt worden waarin verschillende scenario's zijn uitgewerkt, rekening houdend met de ontwikkelingen die nu gaande zijn als gevolg van het Adviescollege Stikstofproblematiek (onder leiding van voorzitter Remkes).


De Selectie helpt je hier graag bij. Met onze ruime ervaring in het publieke domein en in het faciliteren van dergelijke trajecten en gesprekken, kunnen we helpen je project of plan 'back on track' te krijgen. Scenario-denken, op basis van issue- en stakeholdermanagement, om tot afgewogen besluitvorming te komen, is de expertise die wij daarin meebrengen.


Recent adviseerden we onder meer de Gemeente Amersfoort inzake de 'woonopgave' en de Universiteit Utrecht rondom het 'strategisch vastgoedplan'.Vragen? Neem vooral even contact met ons op!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page