top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

De omgevingswet komt (nu écht!)

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

26 bestaande wetten vervallen in 2021 en worden dan vervangen door de nieuwe Omgevingswet. Dat maakt de wetgeving een stuk eenvoudiger. Maar het betekent ook dat de werkwijze én de rol van overheden verandert.

De Selectie bij praktijkcongres over Omgevingswet

Omdat niet meer voor elk onderdeel een aparte wet is, moeten vraagstukken in de fysieke leefomgeving veel integraler worden opgepakt. Afdelingen (of complete organisaties) kunnen dus niet meer op 'hun eigen eilandje' blijven opereren. Daarnaast krijgen inwoners en ondernemers meer ruimte voor initiatief. Hoe ga je daarmee om als provincie, gemeente of waterschap? En hoe ga je daarmee om als inwoner, ondernemer of vereniging bijvoorbeeld?Om de laatste inzichten op te doen was De Selectie vandaag met adviseurs David Ogg en Gerben van den Hurk bij het praktijkcongres van Logeion over de omgevingswet. De Selectie heeft veel ervaring met het helpen van diverse partijen bij communicatie, participatie en interactie rond het samenwerken met hun omgeving. Bijvoorbeeld voor ministeries, provincies, gemeentes, uitvoeringsorganisaties maar ook energie- en vervoersmaatschappijen. Straks komen, met de nieuwe Omgevingswet, ook steeds meer andere partijen aan zet. De Selectie helpt die partijen ook en faciliteert zo de nieuwe samenwerkingsvormen, coalities en allianties die door de Omgevingswet zullen ontstaan.


Weten waar De Selectie bij kan helpen? Kijk eens op www.de-selectie.nl/doen of neem contact met ons op. We verkennen graag vrijblijvend je vraag, uitdaging of project.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page