top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Denktank armoedebestrijding

Bijgewerkt op: 20 nov. 2023

Pact Sam Sam zet zich in voor armoedebestrijding in Amersfoort. Zij streeft ernaar dat een hulpvrager een verhaal niet steeds opnieuw hoeft te vertellen, maar kan rekenen op een goede verbinding tussen organisaties en instanties. Zo wordt het proces voor de hulpzoekende aanzienlijk verbeterd. Hoe betrek je mensen met ervaringskennis bij armoedebestrijding? Met deze vraag gingen we aan de slag in onze Denktank voor Pact Sam Sam.

Pact Sam Sam worstelde met de vraag hoe zij mensen met ervaringskennis kan bereiken en inzetten. Als klankbord voor hulpverleners én als bruggenbouwer of misschien zelfs coach voor hulpzoekende mensen. Geen makkelijke vraag. Armoede is een veelkoppig monster met vele mogelijke oorzaken, komt voor binnen alle rangen en standen en is omringd met veel schaamte. Dus hoe vind je dan iemand met precies die ervaringskennis die jij zoekt en die ook bereid is dit, vrijwillig, maar niet vrijblijvend, in te zetten voor anderen?


In deze Denktank van De Selectie – met gastspelers Katrien Hens en Annelies van Ek – was de belangrijkste les toch echt: er is niet één oplossing voor het hele vraagstuk. Alles valt of staat bij maatwerk. We hebben vreselijk gelachen met elkaar én zeker ook concrete handvatten gevonden waar Pact Sam Sam en de verbonden organisaties direct mee verder kunnen.


En als je je afvraagt waarom we deze Denktanks organiseren? We vinden het op de eerste plaats gewoon leuk. We leren onze gastspelers beter kennen, het houdt ons scherp én we helpen sympathieke organisaties. Win-win zonder acquisitie!


Ken of ben je een organisatie die ook een denktank kan gebruiken? Of wil je zelf een keer als expert aanschuiven? Laat het ons weten!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page