top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Innovatiepartner van Delfland

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

We gaan nog meer mooie wedstrijden spelen! De Selectie wordt innovatiepartner van het hoogheemraadschap van Delfland en dat vinden we dus tof. De komende jaren werkt Delfland aan haar digitale transitie, om de sprong naar de toekomst te maken en met de inzet van nieuwe technieken te blijven zorgen voor droge voeten en schoon en gezond water. Zij doen dat onder meer door in te zetten op samenwerking met een aantal innovatiepartners.

Primair is De Selectie daarbij verantwoordelijk voor het strategische deel binnen het traject. Op dit perceel wonnen we samen met OSAGE de aanbesteding. We zijn heel enthousiast over de wijze waarop Delfland deze uitdaging aangaat. Door als publieke organisatie niet een klassieke klanthouding aan te nemen (en per project leveranciers te zoeken), maar door een groep samen te stellen van diverse, innovatieve bedrijven die elkaar versterken in strategie, proces, techniek en implementatie. Door deze positie te kiezen kan Delfland de komende jaren vol inzetten op nieuwe toepassingen om nog beter voorbereid te zijn op de toekomst.

Innovatiepartners

De andere partners binnen deze samenwerking zijn IN10, KBenP, AKIDA, Royal HaskoningDHV, Maykin Media, Technolution en Croonwolter&dros. Alle partijen brengen doorlopend hun kennis en expertise in en werken samen. Vanuit een overkoepelende strategie wordt in scrum-trajecten gewerkt aan cases van steeds drie maanden die inzetten op zaken als big data, augmented reality, machine learning, robotics, cybersecurity, de industrial internet of things en meer.


Winnovatie

Via het Winnovatieplatform worden concrete ideeën van medewerkers hierover door een jury beoordeeld en daarna eventueel, als experiment, uitgewerkt. Bij succes volgt dan ook implementatie. Het doel hiervan is vooral dat Delfland leert welke expertise het (in de toekomst) nodig heeft. De Selectie helpt daarbij, naast de strategie, specifiek bij de veranderkundige opgave: hoe het hoogheemraadschap Delfland zich verder ontwikkelt tot een waterschap van de toekomst.


Meer weten? Kijk eens op de website van Delfland voor meer informatie!

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page