top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Marieke van Oostveen in De Selectie

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

De Selectie versterkt zich met de ervaren Marieke van Oostveen. De adviseur organisatieontwikkeling en specialist veranderkunde komt op huurbasis over naar het adviesbureau en gaat in het team met nummer 33 spelen.

Waarom ga je voor De Selectie spelen?

Wij hebben elkaar gevonden in de manier waarop wij tegen vraagstukken aankijken. Met elkaar doen wat er moet gebeuren om resultaten te behalen, zonder hokjes en zonder poespas.

Als freelancer ben ik het afgelopen jaar op onderzoek gegaan, omdat ik het naast mijn zelfstandigheid ook belangrijk en prettig vind om samen te werken. Met de spelers van De Selectie ervaar ik een klik en het vertrouwen om, zonder dat we van tevoren precies weten wat we tegenkomen in deze vorm van samenwerken, met elkaar aan de slag gaan.


Wat zijn de uitdagingen waar jij voor warmloopt?

Daar waar er ‘gedoe’ is of wordt verwacht, ben ik op mijn best. Ik ben nieuwsgierig naar wat mensen belangrijk vinden, geef ruimte aan wat er speelt en begeleid het proces om samen te werken aan resultaat. Vaak is dat in de rol van procesbegeleider, gespreksleider, coach of adviseur.

Concreet gaat het dan om zeer uiteenlopende uitdagingen. Van het begeleiden van ontwikkeltrajecten tot het coachen van een manager, teamlid of team. Waarbij alles erop gericht is om het beste uit de samenwerking tussen verschillende betrokkenen te halen.


Je gaat met rugnummer 33 spelen. Waarom dat nummer?

Het is het getal van de verbinding: 33. Samenspel, waarin je elkaar aanvult, uitdaagt, inspireert en de confrontatie en kwetsbaarheid niet uit de weg gaat, daar word ik blij van! Daarnaast staat 33 ook voor de stad Amersfoort, waar allebei onze kinderen geboren zijn. En sinds de jaren '90 ben ik Formule 1 fan, dus 33 staat voor mij ook nog voor Max Verstappen. Zijn toewijding, focus, zelfverzekerdheid en duidelijke communicatie inspireren mij.


Heb je nog een fun fact over jezelf?

Uit het klassiek zingen in een koor, haal ik nog steeds inspiratie. Om het als sopraan voor elkaar te krijgen de meest onmogelijke noten te zingen, moest ik ook de meest onmogelijke ‘gezichten trekken’. Dat vergt moed en kwetsbaarheid. Sinds ik dat heb gedaan, voel ik mij heel comfortabel in en voor groepen.

153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page