top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

(not so) guilty pleasures

Die Top2000 kennen we ondertussen wel. De Selectie introduceert: de (not so) guilty pleasures lijst: liedjes waarvoor we ons eigenlijk een beetje schamen. Maar toch ook weer niet, want het zijn gewoon ontzettend lekkere nummers. Onze spelers onthullen hieronder hun pareltjes.
David: ICE T & Brother Marquis - 99 Problems

If you havin' girl problems I feel bad for you son, I got 99 problems, but a bitch ain't one. De meeste mensen kennen deze zin van Jay-Z's iconische track '99 Problems' uit 2003. Maar weinigen weten dat Jay-Z het weer heeft overgenomen van Ice T's nummer '99 Problems' uit 1993. Daarin vertelt hij de luisteraar over de ahum diversiteit aan dames die zijn leven verrijken. Beetje fout, wel lekker!


Rosa: Clouseau - Louise

Ik was zelf net te jong, maar herinner mij nog de verliefdheid van mijn zus en de rode wangen van mijn moeder als Koen Wauters op tv kwam. Hun echte hit was 'Daar gaat ze', maar ik vind Louise veel mooier. Niet in de laatste plaats omdat ik als kind er van overtuigd was dat hij het speciaal voor mijn moeder Louise zong. Deze live versie hard door mijn koptelefoon brengt mij altijd weer even terug naar toen.


Gjerryt: The Pogues & Kirsty MacColl - Fairytale of New York

Het mooiste kerst+pop/rock+folk-liedje dat er is. Over een stel dat niet met én niet zonder elkaar kan. Echte liefde dus ;-) Met de raspende stem van Shane MacGowan (dit jaar overleden) die, met The Pogues, als geen ander Ierse folk en 'postpunk' kon samenvoegen tot liedjes met een lach en een traan. Zangeres Kirsty MacColl scheldt hem de huid vol in het liedje en zingt ook: 'You took my dreams from me / When I first found you'. Maar hij antwoordt: 'I kept them with me babe / I put them with my own / Can't make it all alone / I've built my dreams around you'. Prachtig toch? Gekregen van mijn vader ooit en nooit meer uit mijn playlist gegaan.


Julia: Don Mercedes & Bonnie St. Claire - Rocky

Hoe Amerikaans de naam van de zanger ook klinkt, Don Mercedes is pseudoniem voor de Utrechtse (!) Rob van Bommel. Het origineel van dit nummer is - zoals het deuntje al doet vermoeden - dan wél weer van een Amerikaanse countryzanger. Ontzettend fout, maar toch heb ik elke keer weer moeite om droge ogen te houden bij dit nummer.


Gerben: Kenny Rogers & Dolly Parton - Islands in the Stream

Hoewel geschreven door de BeeGees en oorspronkelijk ook door hen uitgebracht, is de versie van Kenny en Dolly toch echt de mooiste. Dit liefdeslied gaat over wat het betekent om 'die speciale persoon' te hebben gevonden. Het perfecte lied bovendien om - na wat wijn - luid mee te zingen, omdat het lied je het gevoel geeft (let op: het is slechts een gevoel!) dat je kunt zingen. Dus kijk je geliefde in de ogen en zing dit duet. Kenny en Dolly namen na deze singel samen een kerstalbum op in 1984: once upon a christmas. Dit duet roept de vraag op of Dolly en Kenny ook echt geliefden waren. Daarover: Speaking to Today in 2017, Rogers cheekily confessed that he'd resisted getting romantically involved with Parton to keep the sparks flying. Als dat geen liefde is.


Annelies: Vulfpeck - Animal Spirits

Mijn go-to liedje als ik even vrolijk wil worden. Zo'n liedje waarop je even 'gedoe' eruit danst alsof niemand kijkt. Kun jij stil blijven zitten?


Janou: Kraantje Pappie & Bizzey - De Manier

Wat weinig mensen van mij weten is dat Kraantje Pappie nogal vaak in mijn Spotify-playlist staat... En dan het liefst de samenwerkingen met Bizzey (al gehoord van Sick en Nimon bijvoorbeeld;-)?) Ik vond het dan ook lastig om er eentje te kiezen. Het nummer 'De Manier' doet mij weer denken aan de vele stapavondjes met vriendinnen. Love it!


Laura: Gnarls Barkley - Crazy

De eerste keer dat ik het nummer hoorde, was toen ik de cd-collectie van mijn stiefvader doorspitte tijdens een verhuizing. Destijds was het een hit, maar de single werd niet veel later uit de schappen gehaald om te voorkomen dat mensen het nummer zat werden. Of het daardoor komt betwijfel ik, maar het is sinds ik het hoorde een van mijn not so guilty pleasure favorieten. Een heerlijke meezinger met interessante lyrics. 'What do we got to lose? Besides our minds?' Aldus de singer-songwriter Cee-Lo Green.


Charlotte: Snelle & Ronnie Flex - In de Schuur

Mijn nichtje Saar, van 12, is de grootste Snelle-fan die je maar kunt indenken. Als we samen in de auto zitten, mag zij altijd de playlist bepalen. Dus inmiddels ken ik ze ook allemaal. En dook Snelle zelfs als een van meest gedraaide artiesten op in mijn 2023 wrapped... In de schuur blijft de favoriet. Die we dan samen heel hard mee blèèrren. Vooral de eerste zin: 'iedereen is ergens diep van binnen toch geboren om te winnen'.


Adi: ABBA - Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)

Een klassieker, dit nummer staat al jarenlang in de top 2000 en laten we eerlijk zijn... Wie houdt niet van ABBA? Liedjes van ABBA doen me echt denken aan vroeger en dan vooral de kerstperiode. Tegenwoordig zetten we dan ook liedjes van ABBA op als we de kerstboom op gaan tuigen. Dit gebeurt dan ook zingend en swingend. Gimme! Gimme! Gimme! is wat mij betreft een liedje die niet mag missen in deze lijst; een lekkere beat en natuurlijk de synthesizer!


Monique: Ramses Shaffy - Zing-Vecht-Huil-Bid-Lach-Werk en Bewonder

Een nummer waarop je heerlijk mee kunt zingen op een goed feest. Een echte klassieker van een artiest die niet mag ontbreken in het lijstje grote Nederlandse zangers. En dus ook niet in onze eigen (not so) guilty pleasures lijst. Mooi gezongen in heel veel varianten. En een tekst over open staan voor elkaar en er samen iets moois van maken. Als dat geen kerstgedachte is...


Net zo enthousiast over deze nummers als wij? Luister ze hier: https://open.spotify.com/playlist/2teBheNVyL6ILTn6LZGUVw?si=f2d655b851534d7c25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page