top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand December

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen. Mensen in een adviserende rol die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van December 2019 in willekeurige volgorde...Als verkeersmanager betrokken bij een aantal van de grootste projecten in Nederland, zoals Zuidasdok en A9 Gaasperdammerweg. Niet alleen goed in zijn ‘normale’ werk, maar een geboren woordvoerder. Iemand die complexe verkeersmaatregelen voor weggebruikers knip en klaar uitlegt aan kijkers van RTL, NOS en AT5. Goedlachs en kundig; je gunt ieder team een Niels.


Leerde eerst alles over (persoonlijk) leiderschap in haar functies als manager en leidinggevende. Had toen al aan een half woord genoeg om te weten wat voor vlees ze in de kuip heeft. Weet wat de juiste plek voor iemand is, voordat diegene dat zelf weet. Dat kan handig zijn op het veld. Koos er tien jaar geleden voor om zich helemaal op leiderschapsontwikkeling van individuen en teams te richten. Mientje helpt leiders opstaan, om te doen wat nodig is.


Toen bijna niemand nog wist wat digitaal was, gaf Antal er al advies over. Direct Marketing werd zijn specialisme en het zal niet verbazen dat hij een 'early bird' was bij social media. Begon ruim tien jaar geleden zijn eigen adviesbureau om bedrijven te helpen met hun digital marketing strategie. Kennis moet je delen, vindt Antal. Schreef dus een boek en geeft al jaren les aan verschillende instituten. Best lekker; zo’n oude rot in het veld - om van te leren.


Beleidsadviseur en goede netwerker die echt samenwerkt met de stad. Durft projecten anders aan te pakken en denkt niet in afdelingen of domeinen binnen de gemeente Utrecht maar kijkt integraal naar de uitdagingen. Durft zich kwetsbaar op te stellen: om het goede voorbeeld te geven bij het 'bespreekbaar maken van geldzorgen' deelde zij voor een zaal vol collega's en professionals haar maandelijkse inkomsten en uitgaven. Kijk, dan heb je ballen.

Elk team heeft een speler nodig die goed is in het coachen van de medespelers. Als je dat vak geleerd hebt aan het Johan Cruyff Institute, heb je bij ons een streepje voor natuurlijk. Voor Ies begint elk team bij het individu. Hij voert échte gesprekken met je, die ergens over gaan. Geen prietpraat maar oprechte interesse. Soms schurend, maar wél fijn. Treedt bovendien op als scheidsrechter.


Ervaren adviseur en manager met expertise in (digital) marketing. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en straight forward in benoemen van waar de essentie zit. Vasthoudend en het liefst met een meetbaar doel voor ogen. Stelt de goede vragen om verder te komen en durft bovendien op 'wild gras' te spelen. Zo'n speler die je graag opstelt als er ergens een resultaat geboekt moet worden.


Laten we stoppen met praten en het gewoon gaan dóen. Weet je niet hoe? Duurzaamheidsadviseur Hilde doet het wel even voor. Zo’n speler die nog volop aan het leren en proberen is, maar het voortouw durft te nemen. Startte met zeven anderen de 'Groene Golf' om Nederland in actie te krijgen. Regelt ook nog 'even' dat projectteams van Rijkswaterstaat meer circulair gaan werken. 'Spelen op de aanval' noemen we dat; daar houden we van.


Strategisch adviseur met jarenlange ervaring, die hij opdeed op veel verschillende plekken, met energie als rode draad. Hij beweegt zich op het speelveld tussen het publieke en private domein en weet daardoor essentiële verbindingen te leggen. Ron is geïnteresseerd in de mening en het perspectief van de ander. Luistert, leert en past toe. Wordt daar zelf beter van, maar tilt ook de rest van het team naar een hoger niveau. Opstellen dus!


Met 'event planner' doe je hem te kort. Adviseert over live communicatie en zorgt dat het voor elkaar komt. Organiseert geen evenementen, maar produceert ze. Denkend in tv-termen: wat in beeld komt moet gewoon perfect zijn. Prettige persoonlijkheid waar je altijd met je idee, budget en kaders kan aankloppen. Met zijn ervaring, expertise en netwerk kan hij wereldwijd iets neerzetten waar je blij van wordt. Zie ook nummer 10.


Zeg je Bergkamp, zeg je Jonk. Stel je Patrick Mulder op, dan stel je Sinclair Simons op. De creatieve geest op het middenveld. Visueel gedreven ex danser die de creatieve en productionele vormgeving van live communicatie neerzet als geen ander. Denk show, geluid, muziek, theater op grote of kleine schaal. Met Sinclair binnen de lijnen wordt de wedstrijd een voorstelling. Daar kom je voor naar het stadion. Zie ook nummer 9.


Als het over duurzaamheid gaat, kun je niet om deze beleidsadviseur heen. Speelde eerst bij Rijkswaterstaat in het team duurzaamheid en is nu adviseur op dit thema vanuit het Ministerie van I&W. Weet als geen ander collega’s ervan te overtuigen dat zij, als overheidspartijen, bij alles wat ze doen duurzaamheid als randvoorwaarde mee moeten nemen. Belangrijker dan dat: hij traint en coacht mensen ook zodat ze het kunnen dóen.


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

215 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page