top of page

Crisiscommunicatie

Ervaren adviseurs, woordvoerders en analisten helpen je de crisis door

We helpen je!

Elke organisatie kan in een crisissituatie terechtkomen. Denk aan een incident binnen je organisatie, een ongeluk, een terugroepactie van een van je producten, een ramp in je regio of de uitbraak van het Corona-virus. Zo’n situatie heeft grote impact, wellicht ook op de reputatie van je organisatie. Heldere, zorgvuldige communicatie is dan van groot belang. Maar in zo’n situatie werken de standaard werkwijzen en structuren vaak niet meer. Maar wat werkt dan wel? Wij helpen je hier graag bij.  

 

Tijdelijke ondersteuning 

In geval van een crisissituatie kunnen wij je tijdelijk helpen. We hebben zeer ervaren adviseurs en woordvoerders in huis die, op de voor- en achtergrond, bestuurders en communicatieafdelingen kunnen ondersteunen. Een aantal van onze adviseurs zijn getraind en opgeleid binnen de crisisorganisatie van Veiligheidsregio’s en hebben ervaring bij gemeentes, provincies, ministeries en organisaties in de zorg, het onderwijs en bijvoorbeeld NS, Rijkswaterstaat en de Nationale Politie. Door hun ervaring in verschillende crisisorganisaties kunnen zij snel, meedraaien binnen een crisisstructuur. Ook de functie van omgevingsanalist of online adviseur kunnen we invullen. 

 

Doorlopende monitoring 

Het monitoren van de omgeving van je organisatie is de basis bij crises. Door goed te luisteren, weet je welke vragen en zorgen er leven. Vervolgens kun je dat duiden en ernaar handelen. Hulp nodig bij het opzetten van monitoring en een goede omgevingsanalyse? Of liever de analyserapportages op afgesproken momenten ontvangen van ons? Dat kunnen wij voor je opzetten of zelfs geheel uit handen nemen. Wij hebben 24/7 zelf OBI4wan draaien en zijn bekend met andere tools. Specifieke monitoring op een bepaald onderwerp in de context voor jouw organisatie hebben we binnen een uur up and running. 

 

De langere termijn 

Vooral in rustigere tijden is het goed om na te denken over je crisisorganisatie en de inrichting en training ervan. We helpen je graag bij het organiseren hiervan en het trainen of coachen van de mensen in de diverse rollen van zo’n team

We staan 24/7 voor je klaar en zijn per direct up and running met adviseurs en woordvoerders.

Tijdelijke ondersteuning van je crisisorganisatie met ervaren mensen en een gerichte aanpak.

Monitoring via OBI4wan, analyse van je omgeving, training en gratis eerstelijns advies.

Janou van Rheenen

06-41292242

Janou van Rheenen

MEER WETEN?

Je kan erop vertrouwen dat wij het voor je regelen!

Success! Message received.

WAT WE OOK DOEN

KLANTCASES

bottom of page