top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Boek: Never split the difference

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

Wat we lezen…

Never split the difference van Chris Voss

Gelezen door Janou

Wat lees je en waarom?

In een middag heb ik het boek ‘Never split the difference’ van Chris Voss verslonden. Gesprekstechnieken hebben mij altijd al geïnteresseerd. Daarnaast bingewatch ik vele crimeseries. En laat nou net die combinatie terugkomen in dit boek. De schrijver is een voormalig FBI-agent, die verschillende beroemde gijzelingen mocht onderhandelen. In dit boek deelt hij tips en tricks over onderhandelen. Aan de hand van concrete voorbeelden laat hij zien dat technieken zowel toepasbaar zijn bij een gijzeling als bij het kopen van een nieuwe auto.

"Onderhandelen alsof je leven ervan afhangt..."

Wat vind je ervan?

Hoewel ik liever Nederlandstalige boeken lees, leest dit boek als een trein. Het boek is opgedeeld in verschillende onderhandelingstechnieken. Aan de hand van waargebeurde gijzelingssituaties legt Chris uit welke techniek hem heeft geholpen. Dit volgt steeds door een stukje theorie. Daarna vertaalt hij de techniek naar de wat gewonere situaties: zoals een salarisonderhandeling, onder een opdracht van je baas uitkomen en – wat mij betreft het leukste voorbeeld- hoe je een goede prijs voor je auto krijgt.


En dus?

Naast dat het boek gewoon lekker wegleest, leer je echt wat bij over onderhandelingsprincipes. Ik weet nu waarom je dus nooit het verschil moet willen delen, waarom ‘dat klopt’ toverwoorden zijn in een onderhandeling en hoe je een onderhandeling het beste kunt voorbereiden. Eens kijken of ik binnenkort de keukenboer kan beïnvloeden…


Kijk ook voor een preview naar een TED-talk van Chris Voss.

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page