top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Nieuwe coach voor De Selectie

Helen van Meeuwen is komend seizoen '23-'24 de nieuwe coach van De Selectie. Zij tekent voor een jaar, met de optie voor nog een jaar. Door een ervaren coach van buitenaf aan te stellen, wil De Selectie zich verder versterken en nieuwe stappen zetten.


Helen van Meeuwen werkte eerder onder meer voor NS, Pepperminds, UMC Utrecht en Amnesty International. Zij begeleidt onder meer directie- en managementteams en jaarprogramma's voor A-players. Lees hieronder het vraaggesprek met deze nieuwe coach van De Selectie.

Waarom heb je De Selectie gekozen?

Veel adviesbureaus zeggen dat zij anders zijn dan anderen. De Selectie is op veel vlakken ook écht anders. De wijze waarop zij hun branding van De Selectie hebben doorgevoerd, spreekt mij als sportliefhebber enorm aan. Maar ook het arbeidscontract waarbij je niet kiest voor één iemand maar voor een team, zorgt dat ik ook echt geloof in het concept.

Wat is je ambitie en wat verwacht je van het komend seizoen?

De ambitie is dat er synergie ontstaat tussen de managementteamleden en binnen de totale organisatie, zodat zij met elkaar iets magisch gaan neerzetten.

Ik verwacht daarbij dat het managementteam veel momenten van reflectie gaat krijgen, dat zij nieuwe speelsystemen gaan ontdekken en zich daarin ontwikkelen. En dat zij zich daardoor steeds meer gaan realiseren dat de cultuur van De Selectie wordt gevormd door het slechtste gedrag wat zij met elkaar toestaan. Dat geldt voor elke organisatie dus in een team als dat van De Selectie waar de lat en kwaliteitsnorm hoog liggen, is het essentieel.


Meer weten? Zie de website van Meeuw & Roos voor meer info.

 

Een coach bij De Selectie?

Onderzoek vanuit Harvard University toonde eerder al aan dat goede teams optimaal presteren als een aantal condities wordt ingevuld. Een van die zes condities is het hebben van een externe coach die, vanuit dat perspectief van buiten, kan reflecteren. Daarom kiezen wij elk seizoen voor een coach die onze ontwikkeling verder brengt. In het seizoen 2023-2024 is dat Helen van Meeuwen.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page