top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Rosa den Engelsman bij De Selectie

Bijgewerkt op: 10 feb. 2023

Sinds deze week komt Rosa den Engelsman uit voor adviesbureau De Selectie. Rosa werkte de laatste jaren voor Yacht & Hogeschool Utrecht en haar laatste opdracht was bij de Raad van State. Ze heeft ruime ervaring op het gebied van recruitment, HR en als organisatieadviseur. Eerder kwam ze uit voor Maandag en The People Group. Rosa gaat spelen met rugnummer 8.


Waarom ga je voor De Selectie spelen?

Ik werd als eerste aangetrokken door de manier van “spelen” van De Selectie. Het niet denken in hokjes maar met een integrale aanpak en oplossing voor een probleem. Iets is wat mij betreft nooit alleen een probleem van HR, communicatie of de IT-afdeling maar raakt minstens meerdere afdelingen en vaak zelfs de hele organisatie. Daarnaast zie ik het vaak gebeuren dat de focus niet meer op het doel of resultaat ligt maar op allerlei randzaken zoals geld, tijd, individuele belangen en risicoreductie. Minder ego’s en minder blabla maar met focus op het echte probleem past bij mij en de Selectie. Met als kers op de taart dat ik mag samenwerken met hele slimme, gedreven en leuke collega’s waarbij de inhoudelijke ambities net zo belangrijk zijn als het werkplezier.


Wat zijn de uitdagingen waar jij voor warmloopt?

Organisaties beter maken in wat ze doen en bewuster maken van wie ze zijn. Er samen achter komen wat het echte onderliggende probleem is en bewustwording creëren wat het voor impact heeft op je doelen. Werknemers uitdagen om kritisch naar zichzelf te kijken om te achterhalen wat er beter kan en wat hun rol is. Waarom doe je wat je doet en past dit bij wie je wilt zijn? Succes valt of staat met de medewerkers en hoe zij zich bewegen binnen de organisatie. Leiderschap en cultuur zijn belangrijke factoren die daar invloed op hebben en ik vind het geweldig om daarmee aan de slag te gaan. Daarnaast vind ik het een mooie uitdaging om draagvlak te creëren voor veranderingen en organisaties te begeleiden bij transities.


Je gaat met rugnummer 8 spelen. Waarom dat nummer?

Ik voetbal al 20 jaar waarvan het grootste deel als middenvelder met nummer 6 of 8. Gezien we al een sterke speler op de 6 hebben kies ik voor 8. Op en naast het veld ben ik degene die het overzicht heeft en ziet waar de ruimtes en kansen liggen. Ik loop de gaten dicht, anticipeer wat de tegenstander gaat doen en kan altijd een laatste noodgreep toepassen. Mijn rol op het veld vertaal ik graag naar mijn positie binnen de Selectie. Nummer 8 staat voor mij voor betrouwbaar, flexibel, energiek en creatief.


Heb je nog een fun fact over jezelf?

Ik kan heel erg emotioneel worden van een andermans talent, ongeacht welk talent dat is. Van iemand die goed presteert als kunstschaatsster op de olympische spelen tot een voetballer die bij zijn debuut in de plaatselijk competitie het winnende doelpunt maakt, ik krijg er waterige ogen van. Op regelmatige basis kijk ik dan ook urenlang naar audities van zangcompetities om lekker bij weg te snikken. Met een koptelefoon en audities van “gewone mensen” die de sterren van de hemel zingen heb ik een goede avond. Naast deze wat vreemde hobby ben ik ook het trotse lid van De Eetclub’13. Samen met 8 vriendinnen koken wij eens per maand voor elkaar en proberen hier altijd onszelf culinair uit te dagen. Al eten en drinken we nu vaker in de plaatselijke horeca dan dat we koken, het is altijd een feestje als we afspreken.

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page