top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

David Ogg bij De Selectie

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

De Selectie heeft zich versterkt met een nieuwe adviseur. Op 1 juni is David Ogg (29) toegetreden tot het team van De Selectie. Hij heeft een achtergrond in de communicatie en organisatiekunde en werkte hiervoor 5 jaar als adviseur bij Maatschap voor Communicatie.


Waarom ga je voor De Selectie spelen?

Daar kan ik simpel over zijn: de filosofie van het bedrijf. Het vraagstuk van een opdrachtgever leidend laten zijn in plaats van de bestaande hokjes van communicatie, HR of wat dan ook. Complexe vraagstukken vragen nou eenmaal om een integrale oplossing. Dat is vaak niet vanzelfsprekend, vooral niet als je bij een adviesbureau werkt dat zich in één van die hokjes specialiseert. Ik ken het team van De Selectie al langer en heb met een aantal van hen zelfs jarenlang samengewerkt. Daardoor weet ik dat het niet blijft bij mooie woorden, maar deze filosofie echt zit ingebakken in onze propositie en werkwijze. Daarnaast is het gewoon een leuke club mensen met veel plezier in hun werk!

Wat zijn de vraagstukken waar jij voor warmloopt?

Ik ben gelukkig als mijn werk eraan bijdraagt dat organisaties, teams en professionals hun werk beter kunnen doen. Doordat we op zoek gaan naar een gezamenlijke ambitie, doordat we samen heldere plannen maken of doordat teams met elkaar in gesprek zijn over wat ze anders, niet meer of juist vaker moeten doen. Ik ben ervan overtuigd dat organisaties veel effectiever zijn als ze luisteren naar de mensen met wie en voor wie ze het doen: hun eigen medewerkers, stakeholders, klanten of burgers. Dat klinkt als (en is eigenlijk ook) een open deur, maar op veel plaatsen zie ik dat dit niet of te weinig gebeurt. Met alle gevolg van dien. Organisatieveranderingen die niet van de grond komen omdat management en werkvloer in een andere realiteit leven. Communicatietrajecten die weinig opleveren omdat er vooral getoeterd wordt door een afzender. Of organisaties die vervreemd raken van hun stakeholders of doelgroepen. Doodzonde, en vaak prima op te lossen.

Verder loop ik warm voor positionering- en profileringsvraagstukken en houd ik me graag bezig met taal. Met een opdrachtgever bepalen wat hij wil uitstralen of overbrengen en daar woorden aan geven vind ik fantastisch. De afgelopen jaren heb ik bijvoorbeeld tientallen message house-sessies gefaciliteerd. Maar ook van het interviewen van mensen en daar een mooi artikel over schrijven krijg ik energie.

Je gaat met rugnummer 93 spelen. Waarom dat nummer?

Het is een verwijzing naar het nummer 93 ‘Til Infinity van Souls of Mischief. 93 staat voor mij en ‘til infinity voor de potentie die ik in De Selectie zie. Daarnaast heb ik - niet geheel ongerelateerd - een grote voorliefde voor oldskool hiphop.

Heb je nog een 'fun fact' over jezelf?

In mijn vrije tijd ben ik oprichter en community manager van Art of Sampling, een online community van circa 15.000 beatmakers. Ook maak ik zelf muziek onder de naam OGG Beats.

299 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page