top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Julia Verlaat traint mee met De Selectie

Het komende halfjaar traint jong talent Julia Verlaat mee met De Selectie. Ze heeft een bachelor behaald in Bestuurskunde en is momenteel bezig met de master Strategic Management aan de Radboud Universiteit. Julia speelt met rugnummer 28.

Waarom ga je meetrainen met De Selectie?

Tijdens mijn studies Bestuurs- en Bedrijfskunde heb ik veel geleerd over hoe organisaties werken en waar ze tegenaan lopen. Ik wil deze kennis in de praktijk brengen door vanuit het adviesvak een bijdrage te leveren aan maatschappelijke en strategische vraagstukken. De Selectie is hiervoor in mijn ogen de perfecte plek, omdat hier strategische advies wordt gegeven zonder al te veel “blabla”: een aanpak die me meteen erg aansprak!


Wat zijn de uitdagingen waar jij voor warmloopt?

Ik word enthousiast van complexe vraagstukken en wil graag bijdragen aan een socialere en duurzamere wereld. Specifiek het onderwijs vind ik een interessant domein, omdat ik geloof dat goed onderwijs de basis vormt voor een sterke samenleving. Verder mag ik aankomend halfjaar gaan helpen met de organisatie van het Selectie Festival, een project waar ik ontzettend veel zin in heb! Naast dat ik een bijdrage lever aan projecten van De Selectie, ga ik ook onderzoek doen naar de vraag hoe organisaties (o.a. in het onderwijs) beter kunnen samenwerken om duurzaamheidsdoelen te behalen.


Je gaat met rugnummer 28 spelen. Waarom dat nummer?

Rugnummer 28 verwijst naar waar ik ben opgegroeid: de Dikkeboomweg 28 (ja, de straat heet echt zo en is vernoemd naar de dikke boom aan het begin van de straat). Aan deze plek heb ik veel mooie jeugdherinneringen.


Heb je nog een fun fact over jezelf?

Naast mijn studie ben ik actief bij de Rode Kruis Studentendesk in Nijmegen, een organisatie die studenten betrekt bij het vrijwilligerswerk van het Rode Kruis. Met de Studentendesk heb ik al veel mooie projecten mogen opzetten om de stad een stukje mooier & socialer te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld een sportdag voor Oekräinse vluchtelingen, een speurtocht om kinderen meer te leren over EHBO en een training Zelfverdediging & Weerbaarheid georganiseerd. Ik hoop in de toekomst nog veel meer leuke projecten voor het Rode Kruis op touw te mogen zetten!

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page