top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Jasper Ordelman bij De Selectie

Met ingang van 1 april komt Jasper Ordelman uit voor adviesbureau De Selectie. Hij is sinds 2009 eigenaar van strategisch communicatiebureau Hugo Strategy waarmee hij de afgelopen 12,5 jaar ruim 50 merken en organisaties hielp bij vraagstukken op het gebied van positionering, communicatie, employer branding en merkonderzoek. Zo kwam hij onder meer in actie voor Heineken, WE, OHRA, Adyen en NOS.

Waarom ga je voor De Selectie spelen?

Allereerst, de mensen. Samenwerken met collega’s die dezelfde waarden hebben, hetzelfde denken en ook nog eens veel plezier uitstralen in hun werk is voor mij erg belangrijk. Ik werk al jaren zelfstandig, met allerlei samenwerkingspartners, en kijk ernaar uit om weer onderdeel te zijn van een team.

Wat mijn keuze voor De Selectie daarnaast gemakkelijk maakte, is de manier van werken; hun 'speelwijze'. Net als ik werken zij op verschillende disciplines, van organisatie, strategie en communicatie tot branding, HR en organisatiecultuur. Juist het bij elkaar brengen van die verschillende takken van sport maakt me erg blij. Ik laat mezelf ook niet graag in één hokje duwen en dat doen mijn collega’s bij De Selectie ook niet.


Wat zijn de uitdagingen waar jij voor warmloopt?

Ik ben altijd geboeid door de identiteit van mensen en organisaties. Wie ben je en wat kom je brengen? Eén van de grootste uitdagingen die organisaties momenteel hebben is het binnenhalen en behouden van talent. Een vraagstuk dat begint bij de organisatiecultuur en waar onder meer communicatie een belangrijke rol speelt. Dat vind ik mooi.

Onderzoeken hoe de organisatiecultuur is en de essentie hiervan vangen in woord en beeld, vind ik een leuke puzzel. Nog boeiender wordt het als er een cultuuromslag nodig is om als werkgever weer aantrekkelijk te worden. Dan moeten we echt met z’n allen aan de slag!

Je gaat met rugnummer 11 spelen. Waarom dat nummer?

Het is het lievelingsnummer van m’n vader. Mijn liefde voor voetbal (en Ajax) is er met de paplepel ingegoten en gaat van vader op zoon. 11 wordt ook wel het gekkengetal genoemd; de meeste nummers 11 in het voetbal zijn creatief en eigenzinnig.

Ik heb mijn hele leven gevoetbald en stond als rechtspoot altijd aan de rechterkant, of in het centrum. Een nummer 11 staat linksbuiten en tegenwoordig staat er vaak een rechtspoot, zodat die naar binnen kan komen om te schieten. Het lijkt me een mooie positie om mijn voetbalcarrière mee af te ronden.

Heb je nog een fun fact over jezelf?

Ik heb dit jaar mijn opleiding tot juniorentrainer van de KNVB met succes afgerond. Met veel plezier train en coach ik de jongens onder 14 jaar in het voetbal. Tijdens coronatijd was dit het hoogtepunt van de week: met 14 jongens op een veld met voetbal bezig zijn. Ik ga nu op voor de vervolgopleiding en ben benieuwd waar ik over 5 jaar train.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page