top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Laura Bakker naar De Selectie

De Selectie heeft zich versterkt met toptalent Laura Bakker (25) die in februari overkwam van Reclassering Nederland. Laura is een zeer betrokken en betrouwbare adviseur waarbij je project in goede handen is. Bij De Selectie gaat zij spelen met rugnummer 5 om, vanuit haar centrale plek in de verdediging, overzicht op het hele speelveld te houden.

Waarom ga je voor De Selectie spelen?

De Selectie is een eigentijds bureau met slimme mensen. Zij spelen op hoog niveau, maar doen dat echt als team én op een sportieve manier. Ik heb ze aan het werk gezien tijdens een sessie voor mijn oude club, Reclassering Nederland, en van daaraan meedoen werd ik al enthousiast! Op een inspirerende manier geven ze heldere adviezen, maar laten daarin de betrokkenen zelf meedenken. En dat het dan ook nog eens een gezellig en fijn team blijkt, is een groot pluspunt!


Wat zijn de uitdagingen waar jij voor warmloopt?

In complexe vraagstukken duiken, om die vervolgens helder en concreet maken. Maar wel samen met opdrachtgevers: dus discussies/gesprekken en creatieve manieren gebruiken om ergens toe te komen. In ieder geval in dialoog met de ander, zodat het niet ‘van mij naar jou/jullie is’, maar juist gedragen wordt door degene waar je het voor en mee doet.


Waar ik ook wel erg van kan genieten, is van orde creëren in de chaos. Zowel in vraagstukken, maar ook in dingen organiseren. Organisatorisch en creatief bezig met bijvoorbeeld bijeenkomsten en evenementen. Daarbij werk ik graag zowel de grote lijnen uit, als de kleinere details.

Je gaat met rugnummer 5 spelen. Waarom dat nummer?

Rugnummer 5 past bij mij. Ik heb al even niet meer op het hockeyveld gestaan, maar speelde vroeger het liefst meerdere wedstrijden per weekend (ook als invaller). Ik stond altijd in de basis en was de centrale verdediger. Een strategische plek om speloverzicht te creëren. Betrouwbaar en steady achterin, maar ook in staat om mee te gaan in de aanval als daar ruimte voor is.

Heb je nog een fun fact over jezelf?

Ik verslind boeken. Het liefst (Scandinavische) thrillers. Om twee redenen. Inmiddels heb ik samen met mijn partner twee keer in het mooie Noorwegen in het wild gekampeerd, dus ik ontsnap daarin weer even naar die prachtige omgeving. Maar ik was ook als klein meisje al geïntrigeerd door het onderwerp misdaad. En als ik mezelf eenmaal verlies in een verhaal, lees ik het liefst elk vrij uur en ben ik niet meer aanspreekbaar.

159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page