top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Transfer Tom Goemans

Bijgewerkt op: 21 feb. 2022

De Selectie heeft zich versterkt met Tom Goemans (31) die overkomt van Rijkswaterstaat. Tom is een enthousiaste adviseur met veel ervaring in het publieke en private domein. Hij werkte hiervoor als adviseur en projectleider bij Rijkswaterstaat en Royal Schiphol Group. Tom gaat spelen met rugnummer 8.

Waarom ga je voor De Selectie spelen?

De Selectie is het type bureau waar ik al een tijd naar op zoek was. Jong, verfrissend, actief en direct. Ik leerde De Selectie kennen door het werk van een van de compagnons bij Rijkswaterstaat. Toen dacht ik: zo zou ik het ook doen! De integrale aanpak spreekt me aan en past bij mij. Je kunt omgevingsvraagstukken nooit aanpakken met puur communicatie of stakeholdermanagement: de combinatie maakt het succesvol. Toen ook nog eens bleek dat De Selectie op zoek was naar een nieuwe adviseur heb ik gesolliciteerd en de rest is geschiedenis.


Wat zijn de uitdagingen waar jij voor warmloopt?

Wanneer je iets negatiefs leest in de media over grote infrastructuur dan ben je eigenlijk al te laat. Projecten met een groot afbreukrisico: daar word ik echt enthousiast van. Daarnaast word ik enthousiast van resultaten behalen. Grote communicatie- en omgevingsmanagement-vraagstukken en dingen organiseren: laat het aan mij over. Ik ga graag de diepte in en daag mensen om mij heen graag uit om goed na te denken. Waarom willen we iets communiceren? En waarom participeren? Doorvragen helpt om de scherpte er in te krijgen en goed van start te kunnen met het vraagstuk. Daarna is het knallen!


Mijn ervaring is vooral gespitst op infrastructuur en dat is ook waar mijn grote interesse ligt. Infrastructuur heeft elke dag impact op de samenleving. We mogen echt trots zijn op de infrastructuur in Nederland. Tegelijkertijd is er ook veel hinder, die niet altijd goed wordt begrepen door beleidsmakers. Die brug sla ik graag.

Je gaat met rugnummer 8 spelen. Waarom dat nummer?

Nummer 8 past perfect bij mij. Hoge energie, maar zowel verdedigend als aanvallend. Ik ben zowel een denker als een doener, die graag eerst nadenkt voor eerst de aanval in te zetten. Verder weet ik weinig van voetbal en vind ik het ook gewoon een mooi nummer, haha!

Heb je nog een fun fact over jezelf?

Je komt er vroeg of laat mee in aanraking maar ik hou heel erg van bakken. Van macarons, bruidstaarten tot eclairs: ik maak het allemaal met plezier! Daarnaast heb ik een verleden in de klassieke muziek. Ik heb twee jaar klassiek slagwerk gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heb in veel orkesten gespeeld. Heel soms speel ik nog, maar tegenwoordig luister ik liever.

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page