top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Monique Vermeulen bij De Selectie

Vanaf 1 juni 2022 versterkt Monique Vermeulen het team van adviesbureau De Selectie. Monique werkte de laatste jaren voor Dietz Strategie en Communicatie en kwam daarvoor uit voor diverse andere adviesbureaus en de gemeente Eindhoven. Ze heeft ruime ervaring op het gebied van strategisch omgevingsmanagement en participatie. Daarnaast komt ze graag het veld in voor organisatieadvies, visieontwikkeling, coaching en mediation. Monique gaat spelen met rugnummer 22.

Waarom ga je voor De Selectie spelen?

Ik heb de spelers van De Selectie leren kennen als een team van scherpe, analytische spelers. Mijn nieuwe collega’s zijn stuk voor stuk mensen die ervoor gaan. Die alleen genoegen nemen met een echt goed advies en hierover het gesprek met de opdrachtgever aan durven te gaan. Dat spreekt me aan. Daarnaast kijk ik graag over de 'schuttingen' van de vraag. Ik ben ervan overtuigd dat de meerwaarde van een adviseur daardoor alleen maar groter wordt. Juist een integrale kijk op vraagstukken levert vaak de beste oplossing voor de langere termijn. De Selectie kijkt net zo naar vraagstukken. Ook hierin vinden we elkaar.


Wat zijn de uitdagingen waar jij voor warmloopt?

Zet mij vooral in voor vragen waarin de betrokkenheid van meerdere mensen en/of partijen een plek hebben. Ik loop warm voor het verbinden van verschillende belangen tot de best passende aanpak, zonder afbreuk te doen aan het doel. Waar nodig coach ik mensen voor een nieuwe invulling van hun rol. Of het nou gaat om een transitie-, een visie- of een cultuurtraject. En ook bij een stevige, strategische opgave in de fysieke leefomgeving speel ik graag mee.


Je gaat met rugnummer 22 spelen. Waarom dat nummer?

Ik heb in mijn leven nog nooit een shirt gehad met een rugnummer. Welke nummers welke betekenis hebben, is voor mij dan ook geen gesneden koek. Daarom heb ik gekozen voor een shirt met een nummer dat verwijst naar het jaar dat ik voor het eerst voor De Selectie uitkom. Dus speel ik met trots met nummer 22.


Heb je nog een fun fact over jezelf?

Ik ben ook opgeleid als creatief therapeut 'beeldend vormen' en heb gewerkt in de verslavingszorg. Mijn wens om voor meer sociaal-maatschappelijke opdrachtgevers te werken, heeft hier zeker mee te maken. En ongetwijfeld komt mijn voorliefde voor het sturen op processen en het zoeken naar creatieve oplossingen hier ook vandaan. Ik heb er echt plezier in als we bij een stevig strategisch advies ook ruimte vinden om het net even anders te doen en zo juist een vastgelopen proces in beweging krijgen.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page