top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Onze selectie: kerstfilms

Bijgewerkt op: 23 dec. 2022

Kerst staat voor velen voor lekker eten en drinken met familie en vrienden. Maar soms is het ook heerlijk om even een film te kijken zonder al die drukte. Rond de feestdagen komt de ene na de andere (slechte...) kerstfilm voorbij. Welke moet je nou zeker kijken? Wij zetten ons favoriete films en series om te kijken tijdens de feestdagen voor jou op een rijtje.

Monique: Meisje met de zwavelstokjes

"Eigenlijk ben ik niet zo van de kerstfilms, maar ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ is mijn favoriete kerstverhaal. Een verhaal in kersttijd met een einde waarvan je je kunt afvragen of het heel verdrietig, of juist heel mooi is. En toevallig of niet, maar op eerste kerstdag komt hij op tv. Wat mij betreft: zakdoekjes paraat!”


David: Forrest Gump

"Kerst is wat mij betreft tijd om te cocoonen: lekker niksen op een manier waar je de rest van het jaar geen geduld voor hebt. Daarnaast heb ik een zwakke plek voor geschiedenis. Forrest Gump past daar perfect bij. Lang maar niet saai, tjokvol historie maar niet pretentieus en hartverwarmend maar niet zoetsappig."


Gjerryt: Joyeux Noël

"Oorlog in Europa, een actueel thema. Het waargebeurde verhaal in deze film speelt zich af aan het front van WO I in de winter van 1914. Wanneer Kerst aanbreekt, gebeurt het ondenkbare. Soldaten aan beide kanten leggen de wapens neer en komen uit hun loopgraven om samen Kerst te vieren. Jongemannen die daar ook maar naartoe gestuurd zijn omdat ergens een paar hoge piefen vinden dat er gevochten moet worden. Waar doet ons dat in 2022 toch aan denken? Of de magie van Kerst iets uithaalt in Rusland en Oekraïne valt te betwijfelen. Maar hoop halen we dan dus maar uit deze film."


Janou: Home Alone 2 Lost in New York

"Home Alone heeft geen uitleg nodig toch? Maar dan wel Home Alone 2, waarin Kevin McAllister zonder zijn familie in het verkeerde vliegtuig stapt en in New York belandt. Dat dat kerstsfeertje in New York maakt het voor mij helemaal af. Sneeuw in Central Park, de kerstboom bij Rockefeller Center en natuurlijk het Plaza Hotel."


Laura: Klaus

"Kerstfilms? Niet echt mijn favoriete genre (wat dat betreft had het ook

the Grinch kunnen zijn). Maar het verhaal over een eenzame speelgoedmaker en een verwende egoïstische postbode, die geen post heeft om te bezorgen, geeft een grappige, creatieve twist aan het verhaal van het 'ontstaan' van de kerstman. Een verhaal waarmee je zeker in de kerstsfeer komt. Leuk feitje: het is een handgetekende (!) animatiefilm, die veel awards heeft gewonnen."


Wieteke: The Holiday

"The Holiday: goeie zoetsappige romcom. je voelt je sowieso beter na het kijken van The Holiday. Ja, natuurlijk is de verhaallijn super voorspelbaar, maar naast de ontstane liefdes, gaat het ook over groeiende vriendschappen en omkijken naar elkaar. Een mooie kerstgedachte, zeker in deze tijd!"


Adi: Hjem til Jul

"Wil je lachen om herkenbare situaties rondom kerst en de liefde? Dan moet je

Hjem til Jul kijken! Dit is een Noorse romantische comedyserie over de 30-jarige Johanne, een alleenstaande verpleegster die tijdens een familiediner verkondigd dat ze een vriend heeft. Waarop haar moeder die met kerstmis wil ontmoeten. Zal ze iemand vinden om mee te nemen naar het kerstdiner? Kortom een gezellige en grappige serie voor de kerstdagen!"


Charlotte: Wednesday

"Geen kerstfilm voor mij. Bingewatching Wednesday it is! De spin off van The Adams Family met de sarcastische dochter in de hoofdrol die een serie moordzaken probeert op te lossen. Dat belooft niet veel goeds, maar het is wonderbaarlijk mooi gemaakt. De hand van Tim Burton overduidelijk zichtbaar."Gerben: Boiling Point

"Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten. Andy probeert streng doch rechtvaardig zijn personeel door de chaotische avond met soms lastige klanten te loodsen, terwijl alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel staat. Dit alles gefilmd in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take."31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page