top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Onze selectie: zomer in Utrecht

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

Vakantieplannen moeten wijzigen door alle ontwikkelingen rondom dat ene virus? Balen, maar dit is wel een mooie kans om ons eigen mooie Nederland te (her)ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje Utrecht? Hier is veel meer te ontdekken dan alleen de terrassen aan de Neude en gracht, shoppen in Hoog Catharijne of het Nijntjemuseum. Wij delen graag een selectie met tips van onze thuisbasis: Utereg ons stadsie.

Filmcafé Utrecht

Vanavond de kroeg in of naar de bios? Why not both! Bij Filmcafé Utrecht kijk je in cafésetting met een speciaalbiertje in de hand naar de grootste kaskrakers, oude klassiekers of onbekende arthouse-pareltjes. In de zomer is er zelfs een outdoor cinema. Naast filmavondjes organiseert het Filmcafé regelmatig pubquizzen (bijvoorbeeld over Friends of Harry Potter), spelletjesavonden en feestjes. Voor ieder wat wils.


Rotsoord

Op loopafstand van het station vind je Rotsoord, een nieuw ontwikkeld stukje stad aan de Vaartsche Rijn. Hier kun je meestal wel een plekje op het terras, aan het water, vinden bij Camping Ganspoort en Taplokaal Gist. Of schuif aan bij Klein Berlijn. Met je kinderen op stap? Breng dan tussendoor een bezoek aan de kinderboerderij Nieuw Rotsoord. Met De Zagerij, Het Ketelhuis, LE:EN en Water Tower vind je er bovendien een aantal fijne restaurants.


Go west!

Maak een fietstochtje (of lange wandeling) in het jongste deel van Utrecht, maar met historisch perspectief. Bezoek het prachtige Kasteel de Haar waar vroeger feestjes waren met mensen als Coco Chanel, Brigitte Bardot en Maria Callas. Daarna duik je het grootste binnenstedelijke park van Nederland in: het Máximapark. Ook leuk met de kids! Speeltuin en lunch bij Anafora, een bezoekje aan het Romeinse Castellum Hoge Woerd en daarna aan het bier bij de Maximus Brouwerij.

Botenverhuur De Rijnstroom

Wil je weg van alle stedelijke drukte, een heerlijke duik nemen en lekker picknicken in de natuur? Huur dan eens een kano, fluisterboot of sub bij De Rijnstroom. Even peddelen en je bent al in de natuur. Vaar bijvoorbeeld naar Theehuis Rhijnauwen voor een drankje of pannenkoek.


Walk the line!

Tivoli Vredenburg organiseert deze zomer tours door het gebouw. In Walk The Line maak je tussenstops in de verschillende zalen waar bands, dichters, muzikanten en ensembles van eigen bodem optreden. Op donderdag en vrijdag kun je in de verrassingstour diverse genres en kunstvormen beleven. En op zaterdag en zondag bezoek je concerten in een specifiek genre, zoals indie, metal, roots en world. De tours zijn zowel ’s middags als ’s avonds.


Amersfoort

Eigenlijk een beetje valsspelen, maar als Amersfoorter in het team van De Selectie, moet Janou haar stad natuurlijk wel tippen. Daar waar - normaal gesproken - de terrassen in de Utrechtse binnenstad vol zitten, kun je meestal nog wel een fijn plekje op de ruime terrassen van Amersfoort vinden. Ontdek de historische binnenstad, vaar door de middeleeuwse grachten met de Waterlijn en geniet in de vele restaurants. Janou’s hotspots: Centraal Ketelhuis voor de lunch, Madonna voor een kop koffie of een borrel en daarna lekker dineren bij Dara of Merlot. Oh en voor een glas wijn, in de prachtige tuin van het stadsklooster, moet je bij Zuster Margaux zijn.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page