top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand April 2021

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van April 2021, in willekeurige volgorde...

Communicatieadviseur en sterke speler die zich thuis voelt in ruimtelijke ontwikkelingen. Zet haar voelsprieten uit en kan wat er in de omgeving speelt, vertalen naar advies en heldere communicatie. Daar kun je op bouwen bij een uitdaging zoals in de Beemster; zij zal niet gauw een bal doorlaten.


Als projectmanager is Marijke Braams een van de belangrijkste spelers in het team Utrecht Schuldenvrij. Zorgt met een concrete actieagenda dat de stad steeds nieuwe stappen zet in het schuldenvrij maken van Utrechters. Recent nog met het verkorten van de schuldsanering. Coacht haar team op een bevlogen en enthousiaste manier van overwinning naar overwinning. Geef haar maar de aanvoerdersband!


Ook een van de sterspelers uit het team van Utrecht Schuldenvrij. Nuchtere en betrokken adviseur die zijn ervaring als schuldhulpverlener op een slimme manier inzet voor de gemeente Utrecht. Daarnaast een harde werker die op verschillende posities is in te zetten. Zo´n type speler die iedereen wel in zijn team wil hebben.


Oprichter en co-host van de podcast Jong Beleggen. Adviseert startend beleggers in heel Nederland over hoe ze hun dure spaargeld kunnen omzetten naar groeiend vermogen. Pim is een coach pur sang: iemand die wat complex is, behapbaar maakt en je de instrumenten geeft om zelf aan de slag te gaan.


Speler die alles weet over de wereld van audio. Heeft binnen Talpa bijgedragen aan het opzetten en ontwikkelen van Juke. Recent gestart als partner bij Airborne waar ze organisaties helpen met het ontwikkelen van succesvolle audioformats. In de tijd van digitale radio, podcasts en Clubhouse een absolute must om op te stellen.


Filosofische speler die op vele posities in het veld uit de voeten kan. Laat zien hoe de menselijke neiging, om de wereld te vereenvoudigen en in modellen te gieten, leidt tot het verwarren van die modellen met de werkelijkheid. Iets waar de advieswereld nog wel wat van kan leren. Opstellen in een vrije rol om het team scherp te houden.


Zakelijk directeur van PresentU en partner bij The Green Land. Laat als speler zijn veelzijdigheid meteen zien in het veld. Vindt het niet alleen belangrijk om zelf goed voor de dag te komen, maar is ook een echte teamspeler. Gebruikt data en technologie om anderen meer inzicht te geven en daarmee betere keuzes te kunnen maken op én naast het veld. Opstellen dus.


Bijzonder mens en mooie, enthousiaste speler. Begonnen in het communicatievak, daarna gaan verbreden en verdiepen. Haar enorme drive om mens en organisatie beter te laten functioneren, is inspirerend. Heeft met talloze trainingen, coaching en haar recente boek 'de Psychologie van Communicatie' veel professionals en organisaties beter doen functioneren. Scherp en wars van blabla. Kijk, daar houden wij van!


Scherpe speler die een goede voorzet zeker inkopt. Woordvoerder bij Alliander die ook mediatrainingen geeft. Speelde eerder voor het team van Radboudumc waar ze bijvoorbeeld het bestuur, artsen en wetenschappers adviseerde over het naar buiten brengen van resultaten van onderzoek. Basisplaats geven.


Sterke speler met een enorme drive. Politicologe die thema's als racisme en open grenzen niet uit de weg gaat. Betoogt dat we moeten stoppen met het praten in disclaimers: "Als ik uitleg waarom gediscrimineerde jongeren kunnen radicaliseren, moet ik er tegenwoordig bij zeggen 'ik keur dat niet goed hè?'. Maar waarom? Als mensen je verkeerd willen begrijpen, doen ze dat toch wel". Opstellen voor meer pit in je team.


Faalkundige. Wil je die wel in je team? Zeker! Op humoristische wijze in staat ons te wijzen op de winst van falen. Faalkunde staat voor het vermogen om moedig met fouten om te gaan. Want ligt de lat om te presteren inmiddels niet zo hoog, dat voor falen geen ruimte meer is? Deze angst stimuleert stress en verkramping en het beperkt onze groei en leermogelijkheden. Remko leert je, je fouten weer te omarmen.


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page