top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand Februari 2021

Bijgewerkt op: 6 apr. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van Februari 2021, in willekeurige volgorde...

Dichtbij zijn pensioen maar dat zou je zeker niet zeggen. Vlamt iedere dag nog voor het efficiënter inregelen van processen én het verhogen van werkplezier. Op dit moment speelt hij voor het team van de NVWA en zet daar zijn kunde en ervaring in. Wellicht na zijn spelerscarrière inzetten als coach? Voor nu in ieder geval opstellen als zekerheidje in je team.


Grand lady van het team omgevingsmanagement voor de A27/A12 Ring Utrecht. Brengt ervaring, rust en richting in deze uitdagende opdracht. Kan het team een spiegel voorhouden om het samenspel te verbeteren. Bovenal een prettige speler om mee samen te werken en in je team te hebben. Basisplaats geven.


Verpleegkundige bij de crisisdienst en onderzoeker. Heeft wel een idee hoe je de druk op de zorg kan verminderen: doe iets aan het fenomeen dat in de zorg ‘escalatie’ heet. Citeert Cruijff, bij wijze van motto: "Voor vrijlopen heb je techniek nodig". Op het veld moet je kijken, waar de mensen zijn en waar de vrije ruimte is. Je moet snappen dat je daar naartoe moet gaan, want dan kun je bal krijgen.


Besloot op een goede dag de wereld te verbeteren. Speelt nu voor het team van 'Zwijgen is geen optie'; een vrijplaats voor nuance. Met diverse gesprekken, speelt hij tegen het alomtegenwoordige cynisme. Neemt de tijd en geeft ademruimte aan stemmen die op andere plekken niet altijd gehoord worden. Opstellen voor de nuance je team én het debat.


Zeg je Tom Mahy, dan zeg je ook Anthony Bosschem. Publiceerde brieven over betrokken burgerschap en speelt ook voor 'Zwijgen is geen optie'. Ontdekt en creëert op het veld. Bij hem hoor je dingen die je nergens anders te horen krijgt. Eigenlijk staat hij voor een soort klaslokaal waar je écht interessante dingen kan leren. Gewoon opstellen dus.


Zoeft met helikopterperspectief over Nederland en snapt hoe alles op het gebied van wegen en water onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Met een goed ontwikkelde politiek-bestuurlijke antenne weet hij aan welke knoppen bij moet draaien om de organisatie in beweging te krijgen. Brengt rust en overzicht op het speelveld (en in projecten) en weet het met zijn droge humor vaak ook nog gezellig te maken.


Ervaren bestuursadviseur communicatie die al jaren speelt voor het team van de gemeente Amersfoort. Kent het klappen van de zweep en de dynamiek rond ambtelijk, bestuurlijk, politiek en pers. Heeft een heldere visie op de verbindende factor van communicatie tussen openbaar bestuur en de samenleving.


Speelt als projectleider voor het team van de gemeente Utrecht. Leidt projecten door de hele organisatie: van de herinrichting van straten tot de organisatie van een online conferentie. Betrokken, slim en flexibel. Ziet snel hoe de hazen lopen, heeft oog voor teamleden en krijgt mensen in beweging. Opstellen voor resultaat!


Ideale spits in deze tijden. Met haar concrete, toepasbare tips over Office 365 (onder meer over het dempen van achtergrondgeluid in MS Teams waardoor je het koffieapparaat er niet meer doorheen hoort). Helpt normaal gesproken docenten om met IT beter les te geven en stelt terecht: techniek moet helpen, dus geen tijd kosten maar opleveren.


Draagt het agile gedachtegoed vol overtuiging uit omdat hij de voordelen in de praktijk veelvuldig heeft ervaren. Volgens hem kan deze manier van werken elke organisatie vooruit helpen, zolang het goed doordacht en toegesneden is op de vraag. Ziet samenhang, zet lijnen uit en staat deze week dus 'op 10' in dit elftal.


Er is al eens opgemerkt dat deze Australiër geen boek of standaardwerk heeft. Dat is voor iemand met zo’n impact op marketing als best jammer. Waar de meeste denkers een nieuwe theorie opzetten en die uitspinnen over 300 bladzijden, doet Ritson eerder het omgekeerde: hij pelt de semi-academische bullshit af en probeert tot de kern van marketingtheorie te komen. Daar houden wij wel van: geen blabla, wel een basisplaats.


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.


124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page