top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand Januari 2021

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van Januari 2021, in willekeurige volgorde...

Veelbelovend talent en rijzende ster in het team van De Wijde Blik. Enthousiaste, creatieve speler die Rotterdamse en Amsterdamse mentaliteit moeiteloos combineert in haar spel. Bewaakt voortgang, proces en resultaat door meters te maken waar het nodig is. Daar gaan we nog veel van horen.


Datavreter die eigenhandig de stand van zaken rondom coronavaccinaties in Nederland bijhoudt op coronabeeld.nl (en als @YorickB op Twitter). Met overzichtelijke visualisaties en scherpe analyses. Is deze week begonnen met SignaalWaarde, een podcast waarin abstracte coronastatistiek wordt vertaald naar het het dagelijkse leven. Een meerwaarde voor elk team bij lastige wedstrijden.


Italiaanse dirigent (niet alleen op het veld) die tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert alle presidenten, gouverneurs en premiers ter wereld opriep om niet te bezuinigen op muziek en cultuur. "We hebben het in deze tijd veel over fysieke gezondheid, maar mentale gezondheid draagt zóveel bij aan de maatschappij." Overziet het speelveld en staat z'n mannetje.


Doortastende, slimme en betrokken speler in het team volksgezondheid bij de Gemeente Utrecht. Stroomde vanuit het communicatievak (onder meer Le Tour Utrecht) door naar een strategische plek binnen de organisatie. Echte aanvoerder: krijgt mensen in beweging en houdt oog voor haar medespelers. Basisplaats geven dus!


"Goed nieuws is ook nieuws, maar dat lijkt de journalistiek nauwelijks te beseffen". Ervaren speler in het medialandschap die tot andere inzichten kwam en de media helpt inzien dat het nieuws niet alleen bestaat uit misstanden en rampspoed. Op diverse posities in het veld inzetbaar, coachend waar nodig en basisspeler in het team van Op1.


Ervaren, verbindende speler die rust brengt in het veld. Kan grote lijnen uitzetten maar ook de korte combinatie aangaan en op resultaat spelen. Communicatieprofessional met kritisch oog voor kwaliteit. Speelt inmiddels haar thuiswedstrijden in Purmerend waar zij onder meer vormgeeft aan de communicatie en participatie voor de ontwikkeling van het stationsgebied. Opstellen in je team!


Tactisch sterke speler in het veld van content. Smart content zelfs! “Je komt als adviseur hoger op de agenda van je (interne) opdrachtgever als je evidence based advies geeft.” Deze speler kan dat en helpt je erbij. Van sentiment naar argument met een degelijke aanpak waarbij content je structureel gaat helpen resultaat te halen. Altijd opnemen in je selectie voor lastige uitwedstrijden.


Speler met impact en visie. "Voor 95-98% van de tijd zijn we onbewust. Dat betekent dat we ons gedrag laten bepalen door onbewuste impulsen en motieven. En niet door logica en rationele afwegingen...". Schreef Subconscious Impact, adviseert over het irrationele brein en hoe je via pull-technieken meer dialoog krijgt.


Gedreven sterspeler in het team van Royal HaskoningDHV. Echte field expert als het gaat om water. Weet waar de kansen liggen in data science. Helpt waterbeheerders bij het realiseren van opgaven als klimaatadaptatie, verduurzaming en slim assetmanagement. Innovatief, scherp en enthousiast. Gewoon opstellen.


Belgische regisseur op het middenveld. Zet met zijn denken grote lijnen uit. We leven steeds meer in bubbels waar we bevestigd worden in ons eigen gelijk. Legt met verve uit waarom het zo moeilijk is een genuanceerd standpunt over te brengen en hoe we er steeds minder in slagen het compromis te vinden. Zijn oplossing? Empathie, gecombineerd met messcherpe analyses gebaseerd op historisch besef.


Strateeg op de flank, die helpt innovatieve ideeën werkelijkheid te maken. Had zelf het idee dat het online boeken van hotels beter zou moeten kunnen; eerlijker vooral. Met een positieve gebruikerservaring en lage commissies voor hotels. Dus regelde hij dat. Zo'n initiërende speler in de aanval kan elk team wel gebruiken.


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.


82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page