top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand Maart 2021

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van Maart 2021, in willekeurige volgorde...

Hoogleraar politicologie die zich stort op het verbeteren van het democratisch stelsel. Brak in aanloop naar de verkiezingen een lans voor de zwevende kiezer. Samen met De Correspondent maakte hij een podcast; Stemmen, een verkiezingspodcast zonder peilingen. Waarin hij ons een blik gunde op het politieke systeem en de machtsverhoudingen daarachter.


Staat als omgevingsmanager het liefst met de voeten in de klei, midden tussen al die stakeholders. Is altijd op de hoogte van wat er speelt en kan direct inspelen op de situatie. Scherpe adviseur met positieve energie, die van aanpakken weet. Altijd fijn om zo'n betrouwbare speler in de rug te hebben. Gewoon een basisplaats geven dus.


Ervaren speler die al weer een tijdje voor het team van de Rijksvoorlichtingsdienst uitkomt en deze maand een gloedvol betoog voor échte communicatie hield. Legde nadrukkelijk de vinger op de zere plek van het communicatievak: te vaak wordt uit het register van informeren, instrueren en zenden getapt. Maar dat is geen communicatie. Kijk, dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Opstellen en spelen maar!


Een echte spelverdeler tussen verschillende afdelingen en zelfs verschillende gemeenten. Speelt op dit moment voor het team van het programma 'Nu Niet Zwanger', in zowel Utrecht als Amersfoort. Krijgt mensen in beweging, geeft haar medespelers ruimte en vertrouwen en 'staat haar mannetje' als projectleider. Aanvoerdersband geven.


Ieder team heeft een straatvechter nodig. Iemand die er vol overgave ingaat. Inspirerende speler waar mensen voor naar het stadion komen. Laat in zijn recent uitgekomen boek zien waarom details ertoe doen, om misstanden boven tafel te krijgen en spreekt overheid én burgers aan als het gaat om het herstellen van de rechtsstaat. Iemand die zó de gaten dichtloopt op het middenveld stel je altijd op.


Sprankelende speler op het veld die sinds enkele maanden voor het Nederlandse team van Amnesty International speelt. Sterke visie op HR, bedrijfsvoering en de balans tussen de zakelijke kant en maatschappelijke koers van een organisatie. Doorziet, overziet en legt met een splijtende pass het spelveld open waar dat moet. Gewoon een basisplaats dus.


Verduurzaamt samen met Erik Wisse woningen en bedrijven. Dit snel opkomende duo bestormt de markt met nieuwe ideeën en een bak enthousiasme. Snapt dat duurzaamheid niet alleen over techniek gaat, maar ook over design, veiligheid en draagvlak. Energieke speler die een graag een steentje bijdraagt aan het teamresultaat.


De andere helft van het duurzaamheidsduo met Joost Reedijk. Ziet kansen, zoekt samenwerkingen en helpt zo hele wijken en industrieterreinen verduurzamen. Harde werker en ondernemende speler op het veld. Legt moeiteloos het veld open met een cross pass en verdeelt het spel waar nodig. Brengt bovendien topsport-ervaring mee en kwam al regelmatig op serieus niveau binnen de lijnen.


Wat trek je aan op het speelveld? Specialist in zakelijk kledingadvies: wie ben je en wat past nou echt bij jou? Flamboyante spelers genoeg en deze stel je op om je lekkerder te voelen in de wedstrijd, met meer zelfvertrouwen. Brengt kleur op het veld en inspireert haar medespelers; een niet te onderschatten bijdrage aan het team én het succes.


Een speler voor de balcirculatie... Nou ja, als je op 'circulair bouwen' begint te duwen, merk je al snel dat dit een pijnlijke plek is. Pionier en leermeester in dit veld. ‘Een gebouw afbreken en vermalen tot iets dat je alleen nog als onderlaag voor een snelweg kan gebruiken, is helemaal niet circulair. Zo kan ik ook duurzaam bouwen...’. Kijk, voor die prachtige voorzet komen wij graag naar het stadion.


Stelde als communicatieadviseur altijd al scherpe vragen om tot de kern te komen, maar zal binnenkort zélf het hemd van het lijf gevraagd worden in haar rol als docent aan de hogeschool. Speler die ervan houdt het tempo hoog te houden en ontzettend snel kan schakelen als dat nodig is om te scoren. Ideale toevoeging aan je team!


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.


153 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page