top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand april 2024

De Selectie stelt het Team van de Maand april 2024 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van april 2024, in willekeurige volgorde...

1. Matthijs Schouten

Meest ervaren man op het veld. Deze gewezen huisfilosoof van Staatsbosbeheer en bijzonder hoogleraar in Wageningen ziet ondanks alle natuurcrises een hoopvolle ontwikkeling in de houding van de mens ten opzichte van de natuur. Van de natuur in dienst van de mens naar de mens als onderdeel van de natuur. Vertrouwen tanken voor volgende seizoen(en). Applauswissel!


Echte aanvoerder op het duurzaamheidsveld. Weet wat er nodig is om van de wereld een betere plek te maken. Zet zijn kennis over Sustainable Development Goals (SDG's) in om mondiale vraagstukken te vertalen naar lokale oplossingen en acties. Of het nou gaat om klimaat, veiligheid, economische ontwikkeling of armoede - deze speler wil je opstellen!


Ondernemende journalist die een stempel drukt op hoe Nederland naar voeding kijkt. Uitdager en aan-de-kaak-steller van de voedingsindustrie. Publiceerde zojuist zijn boek 'de mens is een plofkip'. Zijn stelling? Als we iets willen veranderen moeten we minder burger zijn en meer politiek actief worden. Neemt het hele team op sleeptouw en verdient een basisplaats.


Speler die recruitment nét even anders aanvliegt. Het kan leuker en beter. Zo ook: ‘Durf de 9 tot 5 mentaliteit in ere te herstellen’. Want wie zit er te wachten op overwerk en 50-urige werkweken? Geef juist het recht op onbereikbaarheid en een goede werk-privé balans. Een echte balkunstenaar, die wil je in je team!


Zelfverklaard baaningenieur die de tegenstander - de traditionele werkgever - voortdurend uitdaagt. Strooit als programmamanager bij NSvP met voorzetjes om vernieuwend naar werken te kijken en zo het bredere belang te dienen. Waardevolle verbindingsspeler tussen welwillende werkenden en een duurzaam gezonde samenleving. Maakt het hele team beter!


Jongste speler op het veld van de Tweede Kamer. Komt uit voor GroenLinks-PvdA. Maakt zich hier hard voor betaalbare woningen en het beste openbaar vervoer. Reageerde deze maand - als oprjochte Fries - op racistische opmerkingen bij Vandaag Inside. Zijn advies: 'Laat je niet vertellen wie je bent of waar je thuis hoort. Nooit, door niemand.’ Daar kunnen we alleen maar achter staan natuurlijk, opstellen dus. En in zijn eigen woorden: en dan no wer lekker oan it wurk.


Stevige communicatiedirecteur bij Enexis. Laat zich niet zomaar omver blazen. Handige eigenschap in de wereld van netcongestie. Goed in het spiegelen van directeuren en RvB. Kwetsbaar in waar ze zichzelf nog wil ontwikkelen. Daagt communicatieadviseurs uit om altijd dieper te graven waar de vraag vandaan komt. Waar de opdrachtgever wakker van ligt. En maakt op basis daarvan haar tactiek. Een speler die voor spontaan, maar aantrekkelijk spel zorgt.


Enthousiaste speler die het voortouw neemt. Stijgt graag boven het alledaagse uit om lijnen voor de toekomst uit te zetten. Waar willen we naartoe en wat hebben we daarvoor nodig? Als teamleider bij werk- en ontwikkelbedrijf Diamant-groep heeft hij oog voor de mens en denkt hij in kansen.


Bepalende en ondernemende speler die graag met verrassende passes strooit en het spel openbreekt. Oprichter van HERA United, de eerste Nederlandse profvoetbalclub voor vrouwen. Dus niet óók een vrouwenploeg, maar gewoon: een vrouwenploeg. Welk advies zit hierin verpakt? Dat je moet beginnen bij het doel (vrouwentopvoetbal) in plaats van bij het systeem (de huidige voetbalwereld). Mooie actie. Basisplaats deze maand!


Gedreven spelverdeler met scherpe analytische blik. Constateert dat conflicten tussen politieke partijen maar al te vaak gaan om de poppetjes en media-aandacht. “Er is niets mis met conflicten in de politiek, maar die moeten dan wel echt ergens over gaan.” Stelt dat in de politiek alle middenpartijen een pot nat zijn geworden omdat ze zich niet willen vervreemden van de kiezers. Dat maakte de opkomst en het succes van populistische partijen mogelijk. Zijn oplossing: politieke strijd die weer idealen gaat. Zo’n speler die niet bang is de strijd aan te gaan, wil je in je team!


Ervaren aanvaller bij Erasmus University Rotterdam. Doet onderzoek naar de relatie tussen ministeries en uitvoeringsorganisatie. Vergelijkt deze relatie met het lege-nest syndroom: 'als ouders hun uitwonende kinderen elke dag bellen om te vragen of ze dit en dat hebben gedaan, krijg je geen goede relatie.' Pleit in plaats daarvan voor wederzijds respect voor elkaars autonomie, deskundigheid en ervaring. Opstellen dus!Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page