top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand maart 2024

De Selectie stelt het Team van de Maand maart 2024 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van maart 2024, in willekeurige volgorde...

Vrolijke landschapsarchitect met wie het fijn samenwerken is. Heeft een talent voor groen. Is zeer goed in staat om met een groep bewoners tot mooie plannen te komen. Kijkt breed naar vraagstukken en is heel goed in staat om de juiste spelers voor de wedstrijd om zich heen te verzamelen. Gaat voor de winst!


Ervaren speelster met onderzoekend perspectief. Kwam als professor uit voor het team van de University of Arizona, nu directeur van het Belgian Climate Centre. Auteur van 'Wat bomen ons vertellen'. Stelt dat je bij verandering (zoals rond klimaat) meer hebt aan 99% van de mensen die 5% van hun gedrag veranderen dan aan 5% van de activistische mensen die 99% van hun gedrag veranderen. Interessant perspectief. Basisplaats.


Sympathieke speler met data. Heeft een filosofische inborst en stevig moreel kompas. Is in zijn advieswerk over het hele veld te vinden; als verdediger van normen en waarden in de ethische commissie, als creatief brein in de denktank voor de sector en dagelijks als aangever van scherpe marktinzichten. Altijd opstellen!


Echte aanvoerder met overzicht en veel enthousiasme. Haar 'Je kan niet alles alleen en je hoeft ook niet alles alleen te doen'-mentaliteit onderschrijft deze vaardigheid. Geeft met haar advies om onderweg te leren ruimte aan de spelers in haar team. Aanvoerder van ons eigen Het Selectie festival. Daarom tijdelijk in onze selectie!


Bevlogen speler die de wereld mooier wil maken door bruggen te bouwen en kloven te dichten. Adviseert gemeentes om vooral op de werkvloer te beginnen als je echt iets in beweging wil zetten. "Kijk mee op dossiers, signaleer wat werkt en wat niet, geef dat terug zodat het meteen door de betrokkenen anders gedaan kan worden". Want we prutsen allemaal maar wat aan, stelt hij, maar wel met goede intenties. Nooit een saaie wedstrijd met deze speler.


Participatiegoeroe met een heldere kijk op participatietrajecten. Helpt veel collega's vooruit door het delen van zijn kennis en ervaringen. Stuur hem als spelverdeler het veld op, want deze speler zorgt ervoor dat belangen van omgeving, initiatiefnemers en overheid in evenwicht zijn. Winst voor iedereen dus.


Slimme speler die optimaal kansen weet te benutten om te scoren bij zijn opdrachtgevers. Adviseert vanuit zijn rol als Coördinator Jongerenwerk gemeenten om jong talent te motiveren op verschillende thema's op en buiten het veld. Draagt met zijn frisse blik bij aan vernieuwing en daadkracht in het team. In de basis dus!


Slimme pionier bij Motivaction. Weet met een scherpe crosspass vanuit data mogelijkheden en oplossingen te creëren. Omarmt een-tweetjes om de wereld vitaler te maken. Ontwikkelde mede het vitality-model. Adviseert organisaties met een andere mindset naar vitaliteitsbeleid én -communicatie te kijken. Houdt beleidsmakers een spiegel voor. Gedegen speler die in de basis thuishoort.


Coach, auteur en spindoctor die geen blad voor de mond neemt. Spreekt zich uit en kiest voor aanvallend spel. Scherp, vol passie en met het doel voor ogen. Bij Op1, in podcast De Spindoctors maar ook in haar boek De zijkant van de macht. Een van haar adviezen: leer als vrouw onderscheid maken tussen 'hier leer ik van' en 'hier mag jij aan leren wennen'. Houdt medespelers scherp.


Creatieve middenvelder die ijzersterk is met woorden. Adviseerde, als reactie op de suggestie het leerlingvolgsysteem af te schaffen, om een oudervolgsysteem in het leven te roepen. Ouders die dit niet zien zitten mogen ook niet in het volgsysteem van hun kinderen kijken. Wel zo eerlijk toch? Houden wij van, zo'n speler die niet bang is iets nieuws uit te proberen.


Innovatieve speler op het veld van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zoekt naar manieren waarop de overheid beter en wendbaarder kan werken in samenspel met de samenleving. Vindt het oud-Hollandse poldermodel overgewaardeerd. Pleit dan ook voor Polderen 2.0: "Niet consensus, maar beweging moet voorop komen te staan. We moeten initiatief gaan belonen en partijen die daadwerkelijk op een andere manier willen werken, de ruimte bieden." Opstellen dus als het spel verlegd moet worden!Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page