top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de maand Januari 2024

De Selectie stelt het Team van de Maand januari 2024 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van januari 2024, in willekeurige volgorde...

Deze ervaren rot in het veld, zet nog graag de lijnen uit. Komt uit voor het team van de Gemeente Oss, maar maakte deze maand bekend daar aan het einde van het seizoen te stoppen. Stelt dat overheden het vaak ook al goed doen als ze niet in de weg lopen: "Bij sommige vraagstukken wordt overheidsproductie gedraaid, dan beginnen mensen als vanzelf beleid en papier te produceren, waar het lang niet altijd helpend is". Scherpe speler die zijn teamleden goed kan coachen. Basisplaats.


Poolbioloog die speelt met pure passie. Overtuigingskracht door te voelen. Schuwt emotie niet. Zijn optreden in Buitenhof deze maand laat dat zien. Ziet, door 30 jaar poolonderzoek, zelf hoe snel het ijs smelt en adviseert ons met klem echt werk te maken van dit probleem omdat het nog veel harder gaat dan de modellen voorspellen. Een adviseur die ergens in gelooft is altijd een basisplaats waard.


Strategische speler op de juiste plek op het juiste moment. Overziet het veld en helpt zo nieuwe processen vlot op gang. Weet snel tot de kern te komen en geeft handig voorzetjes met zijn ideeën, analyses en adviezen. Stelt dat de planning van alles 'onder de grond' combineren met de wensen van de gebruikers van een weg, plein, wijk of stad, de sleutel is tot succesvolle urban planning. Heeft op de valreep een mooie transfer gemaakt naar Binnenlandse Zaken.


Resultaatgerichte speler uit de 'food business'. Laat met het merk Karma Kebab - op overtuigende wijze - zien dat lekker, betaalbaar én plantaardig eten uitstekend te combineren valt. En dat alles ondergedompeld in een sausje van festivalsfeer. Kruipt niet per se in de adviserende rol, maar is wél het levende bewijs dat ondernemen & karmapunten verdienen erg goed samen gaan. Een speler met deze capaciteiten wil je natuurlijk graag in je team!


Voormalig sterspeler van de University of Warwick en directeur van het project The Arts in Schools'. Vindt dat we creativiteit ontmoedigen in ons systeem. "Als je niet bereid bent het fout te hebben, kom je nooit met iets origineels en toch leren we onze kinderen dat ze geen fouten mogen maken en wordt het maken van fouten in organisaties gestigmatiseerd. Dat moet dus anders". Terwijl we dit principe al lang kennen natuurlijk (en deze geboren Liverpudlian al in 2003 werd geridderd voor zijn werk), is het gedachtegoed nog steeds actueel. Gewoon blijven opstellen dus.


Een stabiele speler met oog voor de mens. Zorgt als teammanager van een werk- en ontwikkelbedrijf dat de juiste mensen met de juiste ondersteuning op de juiste plek terecht komen. Is scherp op wat anders kan en continu bezig met de volgende verbeterstap. Je komt haar na een goede wedstrijd ook tegen bij de derde helft! Iemand waar je op kan bouwen.


Analytische en aanvallende speler met een brede blik op samenleving, politiek en bestuur. AIs academicus en schrijver plaatst hij 'de waan van de dag' in een breder perspectief. Komt met goed onderbouwde inzichten en praktische adviezen. Pleit voor échte burgerparticipatie in plaats van vrijblijvende trajecten door overheden.


Een creatieve en positieve speler. Heeft ontelbare ideeën om mensen blij te maken. Maakte onder andere de attractie ‘Even Blijtanken’, een station waar je complimenten en levensadviezen ontvangt. Een speler die droomt, deelt en doet. Stelt dat we onze dromen vaker mogen uitspreken. Niet alleen om anderen te inspireren, maar gelooft dat ze in samenwerking met anderen eerder werkelijkheid worden. Zorgt voor een positief teamgevoel, wat de uitkomst van de wedstrijd ook is. Opstellen dus!


Ervaren speler die eerder al afzwaaide en bedankte voor de eer, maar inmiddels toch weer uitkomt voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Bestrijder van te veel bureaucratie. Adviseert de informatiehuishouding in het publieke domein eens echt op orde te brengen: "Professionals in het publieke domein kunnen vaak hun werk niet goed doen omdat de informatie niet op orde is", stelt hij: "Als we bijvoorbeeld een energietoeslag willen uitbetalen, weten we niet hoe we die bij de mensen terecht kunnen laten komen die het écht nodig hebben, dus geven we dan maar iedereen die 190 euro".


Initiatiefrijke speler op het veld van de gemeente Amsterdam. Houdt zich bezig met het democratiseringsbeleid in stadsdeel Zuidoost en werkt mee aan de totstandkoming van stedelijk participatiebeleid. Stelt dat ambtenaren zich niet alleen moeten inzetten voor het vormen en uitvoeren van beleid, maar ook voor het creëren van ruimte voor dialoog, begrip en empathie: 'we moeten ervoor zorgen dat het publiek zich niet alleen bewust is van wat we doen, maar ook van waarom we het doen en hoe het hun dagelijkse leven beïnvloedt'. Kortom, een inspirerende speler met het talent om te schitteren in de voorste linie.


Eigenwijze speler die altijd wil scoren. Weet met de combinatie van strategisch inzicht en data-analyse resultaat te behalen voor opdrachtgevers. Gaf ooit het eenvoudige, maar waardevolle advies dat je altijd ergens op terug kan komen. Wees dus niet bang om iets te proberen, te beweren, aan te gaan. Maar durf ook je mening te herzien als het mislukt of je ongelijk bleek te hebben. Ervaren kracht die vanuit de voorhoede een heel team op sleeptouw kan nemen en ze de fijne kneepjes van het vak zal leren.Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page