top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de maand Februari 2024

De Selectie stelt het Team van de Maand februari 2024 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van februari 2024, in willekeurige volgorde...

Ervaren rots-in-de-branding die in het verleden al voor veel hete vuren heeft gestaan voor diverse organisaties. Schuwt daarbij niet om buiten de hokjes te denken. Is een creatieve speler die het spel overziet. Haar motto: stel je als woordvoerder op als een intermediair tussen organisatie en media. Tweerichtingsverkeer dus, waardoor je organisatie en buitenwereld dichter bij elkaar brengt. I ook bij issues en crises als een vis in het water. Wil je met haar ontwapende nuchterheid en maatschappelijke betrokkenheid in je team.


Enthousiaste vleugelspeler bij tekstbureau Letterdesk. Helpt klanten met het vinden en vertellen van hun eigen boodschap. Het credo hierbij: 'gewoon, een goed verhaal'. Zonder blabla dus, daar houden we van! Geeft daarnaast in haar blogs gouden schrijftips om zelf aan de slag te gaan. Een voorbeeld: haar 'persberichtstappenplan' waarin ze in acht praktische stappen uitlegt hoe je een goed persbericht schrijft. Check 'm hier.


Coachende speler die haast ongemerkt sturing kan geven aan een team. Begeleid young professionals in hun loopbaan en geeft richting aan een team van trainers en adviseurs. Leergierig, nieuwsgierig en gedreven, maar weet ook rust te brengen. Stelt dat kennis en kunde uit een groep zelf moet komen. Teams weten het beste wat bij hen en de organisatie past. Helpt ze keuzes te maken door vooral open vragen te stellen die je aan het denken zetten. Fijn om in de basis te hebben staan.


Deze Jonge Hond is als een vis in het water in een dynamisch speelveld. Creatieve, enthousiaste en gedreven duizendpoot die zich overal op het veld wel thuis voelt. Werkt niet alleen voor opdrachtgevers als de gemeente Amsterdam en de provincie Utrecht, maar leidt ook een team van Jonge Honden. Ieder team zou zo'n speler wel willen hebben!


Stevige verdediger die zich al jaren hard maakt voor eerlijk, gezond en veilig werk. “Uiteindelijk wil je gewoon zorgeloos genieten met de mensen die je dierbaar zijn. Op de korte en lange termijn. Dáár draait veilig en gezond werken om.” Hij is ervan overtuigd dat dat de gezamenlijke verantwoordelijkheid is van opdrachtgevers, opdrachtnemers, werkgevers en werknemers. Zijn belangrijkste advies: maak het een gespreksonderwerp, blijf de dialoog voeren en je zo ontwikkelen. Speler waar je op kan bouwen!


Huurspeler die voor verschillende clubs uitkomt. Ervaren woordvoerder en communicatieadviseur die lijnen uitzet én zelf graag ook een potje meespeelt. Komt snel tot praktische én strategische oplossingen, die altijd origineel zijn. Deinst er ook niet voor terug mensen juist iets áf te raden. Zag al veel organisaties van binnen en laat zich niet gauw gek maken. Fijn om in je team te hebben!


Verbindende speler bij Heijmans. Brengt mensen en kennis samen. Inspireert en heeft een hekel aan moeilijke woorden. Deelt haar kennis actief en speelt aanvallend. Bouwt met haar wekelijkse rubriek op LinkedIn samen met collega Anouk Straalman aan het professionaliseren van interne communicatie. Wat Toinja betreft kun je kennis namelijk vermenigvuldigen door het te delen. En het wiel opnieuw uitvinden? Helemaal niet nodig!


Impact-adviseur die zegt hoe het is. Speelt met haar analyses en bespiegelingen scherp op de bal. Want wat is nu eigenlijk die nieuwe bestuurscultuur? Dat is wat Mildred betreft een andere type leider in de bestuurskamer. Leiders die open staan voor signalen vanuit de maatschappij, meer in verbinding zijn met jongeren en die de menselijke maat terug weten te brengen in taal en gedrag. Overziet het governance en integriteits-speelveld en schiet met haar commentaar vaak raak. Speler die weet te scoren!


Speler die veel diepgang brengt op het veld. Ziet het samenspel tussen de anderen en herkent de spelpatronen. Komt als lector 'weerbare democratie' uit voor Saxion Hogeschool. Ons kent ons! Stelt dat netwerkcorruptie eigenlijk veel gevaarlijker is voor de democratie dan 'de platte corruptie waarover we in de media horen en ons opwinden'. Netwerken van mensen in bepaalde posities die veel overlap hebben en waarin bepaalde geluiden niet te horen zijn. Zodat bubbels en mechanismes kunnen ontstaan die niet bijdragen aan een inclusieve samenleving.


Creatieve middenvelder die kansen benut. Muzikant, bekend van onder meer Bagagedrager en Kom terug. Strooit met voorzetten en splijtende passes in zijn teksten en schiet vaak raak. Heeft een mooi indirect advies voor de schrijvers onder ons: "Als je tekst klaar is, lees jij nog wat je tekst allemaal niet bevat en niet is. Maar jouw lezer weet dat niet, die leest alleen wat de tekst wel bevat en wel is". Opstellen en schrijven maar!


Aanvallende speler die bekend staat als juf Sofie en columnist bij Trouw. Won de Vrouw in de Media Award 2023 in Brabant, waarmee ze nu naar de landelijke titel dingt. Bekend van haar documentaire “De Utopie van Sofie” waarin ze een speciale klas voor hoogbegaafde kinderen opzette. Richt zich op het ter discussie stellen van het onderwijssysteem en strijdt voor passend onderwijs voor alle kinderen: “Benut talent en bied kansen aan iedereen”. Een echte teamspeler dus!Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page