top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand December 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van December 2021, in willekeurige volgorde...

Ervaren adviseur van ons bevriende bureau Connect Communicatie. Speelt graag de wedstrijden die het verschil maken, brengt optimisme en houdt haar doel schoon. Spin in het web bij complexe projecten. Biedt overzicht voor iedereen op het veld en geeft zo sturing aan elk team dat voor een flinke klus staat. Basisplaats geven!


Informatie over mensen, opgaven en organisaties verwerkt hij snel tot opties voor aanpak of verandering. Hij doet dat het liefst in teams. Zijn tactiek is: niet één advies geven maar opties laten zien. Breed denken en het gesprek aangaan, voor de beste ontknoping van de wedstrijd. Echt zo'n speler die zelf opstoomt en dan iedereen mee naar voren krijgt.


Frits Lintmeijer is een zeer ervaren adviseur die uitkomt voor het team van onze partners bij Dietz. Door zijn werk, als wethouder in de gemeente Utrecht en lid van de eerste kamer voor GroenLinks, kent hij bestuurlijk Nederland op en top. Hij brengt rust en scherpte op het veld en is vooral een prettig mens om mee samen te spelen in je team. Kan grote wedstrijden over de streep trekken en als routinier het verschil maken.


Deze veelzijdige speler mag niet ontbreken in je team! Streeft ernaar om informatie begrijpelijk, en plezierig over te brengen. Kan binnen kaders nog steeds heel creatief zijn, maar ook realistisch. Staat voor goed voorbereide crisiscommunicatie en adequate woordvoering. Een echte rots in de branding als het even spannend is. Opstellen dus!


Communicatieadviseur en woordvoerder die je om een boodschap kunt sturen. Komt het liefst uit op een politiek-bestuurlijk speelveld. Doet dat bijvoorbeeld bij gemeenten maar schrikt zeker niet terug van een potje internationaal adviseren. Vanaf maart 2022 transfervrij, dus wellicht daarna in jouw team?


Rustige speler en design thinker die uitkomt voor het team van IN10. Zet gestructureerd de tactische lijnen uit waarlangs een team kan opbouwen. Faciliteert, draagt wedstrijden en cijfert zichzelf, indien nodig, weg in het belang van het resultaat. Geeft dan een splijtende pass of afgemeten voorzet. Laat hem je sessie voorbereiden en het staat als een huis.


Altijd handig: iemand in je team die alles weet over effectieve samenwerking en wat ervoor nodig is dat, met je team, te bereiken. Kan als geen ander het speelveld overzien en bewaart, juist als de spanning oploopt, de rust. Ook strategisch sterk en goed in het coachen op de tactische accenten. Alle reden om op te stellen voor je volgende wedstrijd. Of in dit team van maand natuurlijk!


Verstandige, uitgebalanceerde en ervaren speler die rust brengt op het veld. Speelt zijn thuiswedstrijden voor het, door hem geliefde, Utrecht. Maakte indruk met zijn boodschap door mensen direct aan te spreken en op te roepen niet te gaan rellen of andere gekke dingen te doen, toen het op 19 november in Rotterdam en andere steden mis ging. Het bleef rustig in Utrecht. Zeer verdiende basisplaats.


Overpeinzende aanvaller. Weet, als een van de weinigen, echt goed hóe steden werken. Planologie wordt nogal eens als complex ervaren. Wie eens goed naar Zef luistert beseft al snel dat het een veld is, dat constant, om je heen, voelbaar is. Heeft net een boek uitgebracht - Er was eens een stad - en dat mag wat ons betreft op ieders leeslijst. Daarnaast zou eigenlijk iedereen een Zef in zijn of haar team moeten willen!


Schrijfster en filantroop. Staat met een open blik op het veld om de wedstrijd beter te maken. Was eerste werknemer van Amazon (en ex-vrouw van Jeff Bezos) en laat zien dat je ook gewoon geld kunt geven, als je heel rijk bent, zonder dat vooral te doen voor je eigen imago. Gaf ongemerkt meer geld aan goede doelen dan Melinda & Bill Gates. Over slimmer, beter, leuker, zonder poeha en blabla, gesproken... Basisplaats.


Onderscheidende vleugelaanvaller waarvoor je naar het stadion komt. Legt op Twitter, in duidelijke taal, uit hoe vaccins werken en ontkracht daarmee vele misvattingen. Van een vergelijking met Pac-Man tot grappige gifjes: duidelijker wordt het niet. Deze gedreven huisarts verdient een plek in het team van deze maand. Wat ons betreft dus voorin zetten en op pad sturen om te scoren!


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page