top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand November 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van November 2021, in willekeurige volgorde...

Vlaamse speler, regisserend, zet de lijnen uit. Econoom die waarschuwt voor de winstparadox. Stelt dat we juist meer concurrentie nodig hebben: niet één Facebook (of Meta), maar twee! "Een select gezelschap van zo'n 300 multinationals grijpt wereldwijd de economische macht en consumenten, werknemers en andere ondernemers zijn de pineut", aldus deze basisspeler. Zeker opstellen!


Wetenschapper in participatiebeleid en recent gepromoveerd tot associate professor aan de TU Delft. Adviseert op basis van onderzoek hoe de overheid grote groepen mensen kan betrekken bij beleidsevaluaties. Voerde onlangs met behulp van serious gaming een studie uit naar hoe Nederlanders het coronabeleid zouden vormgeven. Slimme en vernieuwende speler die wij graag opstellen.


Filmmaker en journalist die 4 jaar geleden in de ban raakt van Crypto currency. Maakte daar een indrukwekkende podcastserie over. Geeft daarin antwoord op een aantal relevante vragen. Wat is geld? Zijn schulden erg? Waarom werkt rente niet meer om de economie een zetje te geven? En tenslotte: welke rol gaan crypto in de wereld spelen? Zet je aan het denken en je leert heel wat verontrustende dingen. Verdient een plek in ons team.


De bodem onder ons wordt nog wel eens vergeten door beleidsmakers die te veel bezig zijn met wat er in het zicht gebeurt. Onterecht, meent Frouke. Zorgt er daarom voor dat iedereen begrijpt wat er onder ons gebeurt. Geeft als hydrogeoloog grondig advies over de bodem en water en over hoe dit in je voordeel te gebruiken. Ideaal; iemand in het team die verstand heeft van de grasmat!


Onderzoeksjournalist en economieredacteur die zich bezighoudt met - in eigen woorden - wie wat krijgt en waarom. Maakt nuchtere analyses van beladen onderwerpen en legt bloot waar het wringt. Schreef onder andere het essay 'Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers' over de beloning van arbeid. En het boek 'Zo hadden we het niet bedoeld' over de toeslagenaffaire. Basisplaats geven!


Ambitieuze aanjager op het veld. Nummer 49 op haar shirt, want op die plek genomineerd in de Duurzame 100 van Trouw. Werkzaam op het gebied van duurzaamheid, mens en maatschappij. Kijkt naar menselijk gedrag en het beïnvloeden daarvan en dankt haar uitverkiezing in dit team aan haar 'he-le-maal klaar met de koffiebekertjes-discussie'. Want wegwerpbekertjes zijn slecht. Punt. Opstellen in de basis deze dame!


Amerikaanse schrijver en journalist die messcherp het debat over het vertrek van Shell kleur weet te geven. Waarom worden grote bedrijven, die een grote belasting berekenen op ons land en infrastructuur niet- je ziet hem al aankomen - belast? Gaf een indrukwekkende speech voor Nederlandse kamerleden. Scherpe analyse: daar houden wij wel van. Opstellen als vleugelspeler en laten scoren!


Duidelijke, heldere taal is ontzettend belangrijk, dat weten we allemaal. Maar, hóe zit die taal nou in elkaar? Taalexpert Wouter van Wingerden weet dit feilloos uit te leggen. Doet dit op een leuk geschreven manier. Omisbaar voor een goed werkende samenleving waarin iedereen begrijpt wat er geschreven wordt.


Jonge enthousiaste zorgvernieuwer. Staat voor een betere wereld voor mensen die leven met dementie. Doet dat overtuigend door zich écht te verdiepen in hun leefwereld: hij is bij ze gaan wonen. Kaart de ingewikkelde systemen in de zorg en de manier waarop de samenleving kijkt naar mensen met dementie aan. Zo'n strijder kan elk team wel gebruiken! Echte doelpuntenmaker die op deze positie goed tot zijn recht komt.


Veelzijdige en ervaren projectleider. Zorgt ervoor dat ingewikkelde ruimtelijke projecten succesvol uitgevoerd kunnen worden. Overziet het politieke, bestuurlijke én publieke speelveld en houdt alle betrokken professionals bij de les. Deed dat onlangs voor complexe projecten in Amersfoort en Oud-IJmuiden. Gedreven speler die gewoon een plek in de basis verdient, en dan het liefst als nummer 10.


Aanvallend ingestelde speler met scherpte in het spel. Deze professor stelt dat corona de aandacht teveel afleidt van het echte probleem op de intensive care, namelijk een tekort aan bedden en mensen. Adviseert om het debat niet slechts aan corona op te hangen. Waar de rest van Europa ijverig bedden 'bijbouwt' doet Nederland alsof de druk in de zorg niets met eerder beleid en keuzes te maken heeft. Tsja. Opstellen in de spits!


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page