top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de maand December 2022

Bijgewerkt op: 10 feb. 2023

De Selectie stelt het Team van de Maand December 2022 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van December 2022, in willekeurige volgorde...

Creatieve speler die kan vormgeven en conceptueel denken. Gaat nooit zomaar aan de slag. Vraagt altijd net zo lang door tot hij tot de kern van je merk komt. De identiteit. Maakt daar dan winnende concepten bij en adviseert over hoe je je merk het beste in de markt kan zetten. Speler die organisaties helpt met winnen, door een hele solide basis neer te zetten.


Deze voormalig voetbalster snoert inmiddels menig criticaster de mond. Koppelt messcherpe analyses van voetbalwedstrijden aan zinnige suggesties voor wie er naar wil luisteren. Schuwt het gesprek niet, durft een punt te maken. Schitterde tijdens het afgelopen WK in het analistenteam van de NOS.


Probeert als CEO van Bpart, impact te hebben op de maatschappij door de inzet van online participatiemiddelen. Participatie gebeurt ook na Covid nog veel in zaaltjes, terwijl dat - volgens deze door de wol geverfde speler - anders kan én moet. De online mogelijkheden én voordelen zijn enorm ten opzichte van 'live'. Kansen die je niet kunt laten liggen dus.


Ervaren en bevlogen communicatiemanager. Stond in ooit ons allereerste team van de maand. Maakt na de winterstop een mooie transfer van de provincie Overijssel naar Vitens. Gaat daar het communicatieteam aansturen en ongetwijfeld mooie wedstrijden winnen. Dat verdient een vaste plek op het veld!


Jong talent en echte teamspeler. Draait voor een snedig geformuleerde zin zijn hand niet om. Heeft een passie voor historische en geopolitieke onderwerpen. Wil met zijn content je blik verruimen. Schrijft het liefste iets waarmee anderen echt iets nieuws leren. Fijne sfeermaker om in je team te hebben.


Ervaren, verkennende speelster in de as van het veld. Promoveerde op de kansenongelijkheid van de eindtoets (Cito) in Nederland. Een wedstrijdmodel waarbij we kinderen, op heel jonge leeftijd, slechts op een smal pakket vaardigheden, verdelen in hokjes. “In de rest van Europa hebben ze allang gezien dat dat anders kan.” Stelt dat we als maatschappij huiswerk hebben op dit vlak. Basisplaats dus.


Huh, een virtuele adviseur in het team van de maand? Jazeker! Deze maand verbaasde de AI tool ChatGTP vriend en vijand met scherpe teksten en adviezen die soms best wel hout snijden. Adviseren blijft natuurlijk mensenwerk, omdat je de juiste keuzes moet maken binnen een bepaalde context. Maar wij zien een AI-adviseur op termijn best wel assists geven aan menselijke collega's.


Analytische speler met oog voor zijn omgeving. Helpt onderwijsland op het gebied van digitalisering en privacy. Sterk in het doorgronden van complexe materie en de kern boven tafel te krijgen. Schuwt het niet om zich kritisch uit te spreken als dat nodig is om tot een goed resultaat te komen. Zo'n speler wil je er wel bij hebben!


Doortastende speler die nooit met zijn mond vol tanden staat. Kan ook niet anders, als je zoveel ervaring als woordvoerder hebt als hij. Stuurde een tijdje het bestuurscommunicatie-team van de gemeente Utrecht aan. Maakte deze maand de transfer naar de Reputatiegroep waar hij organisaties gaat adviseren over hun positie in het maatschappelijke debat. Spits die wel een paar doelpunten kan scoren.


Strategische middenvelder, waar je op kunt bouwen - juist in de lastigste wedstrijden. Gedreven en betrouwbare speler, die mensen meekrijgt en vooral voor goed samenspel gaat. Komt vanaf januari in actie voor het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Waar ze ongetwijfeld het verschil in projecten en vraagstukken gaat maken met haar scherpe analyses en advies. Opstellen dus!


Leading lady van Voices for Women. Is een vurig pleitbezorger voor gelijke behandeling en genderspecifieke zorg. Maakt zich samen met haar team hard voor gericht onderzoek naar de man-vrouw verschillen. Ook als journalist speelt ze het spel gedreven en betrokken. Met haar gepassioneerde verhalen en doorzettingsvermogen start zij samen met haar team voor Voices for Women en heel nieuwe wedstrijd. Nog volop op zoek naar supporters en sponsoren. En met maar een optie: gaan voor de winst!

Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page