top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de maand September 2022

Bijgewerkt op: 31 okt. 2022

Het nieuwe seizoen 2022-2023 is begonnen en De Selectie stelt daarom weer het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van September 2022, in willekeurige volgorde...

Specialistische speler op het gebied arbeidsmarktcommunicatie en employer branding. Kwam eerder uit voor Randstad Groep Nederland en speelt nu voor het team van Amsterdam UMC. Gedreven en gepassioneerde speelster die de fijne kneepjes uit het vak kent.


Onderzoekende speler die het speelveld in al z'n facetten wil doorgronden. Schreef de ‘Atlas van afgehaakt Nederland’. Stelt dat, om radicalisering in de samenleving te voorkomen ‘de gevestigden’ meer naar ‘de buitenstaanders’ moeten luisteren. Kijk, wat meer luisteren, kunnen we wel waarderen bij De Selectie. Basisplaats.


Inspirerende, aanvallend ingestelde speler die patronen wil doorbreken. Stelt dat bedrijven jou, als klant, eigenlijk zouden moeten helpen mínder te kopen. Hoezo een '1+1 gratis'-bonus? Ondernam zelf ook concreet actie met wasmachines die goedkoper zijn als je minder wast op een lagere temperatuur. Vaste waarde in het team van deze maand.


Eigenzinnige speler met oog voor de harde werkers in het team. Schreef ‘De onmisbaren’ over mensen die het land draaiende houden en betoogt dat in dit, zelfverklaarde egalitaire, land mensen bovenal worden verdeeld op basis van klasse, niet kleur of etniciteit. Houdt spiegels voor en schuwt de tackle niet om het spel open te breken. Opstellen dus!


Vaste kracht bij communicatie- en designbureau bureau KrisKras. Echte centrale verdediger met opbouwend vermogen. Overziet het speelveld en laat niets aan het toeval over. Brengt rust, overzicht en controle in projecten en wordt daarom zeer gewaardeerd. Een zekerheidje voor achterin waar je niet omheen kan.


Activistische, onderzoekende speler. Inspireert met zijn bijdrages over het klimaat en vond uit dat zijn 'provocerende berichten' op LinkedIn het beste werken qua bereik, maar zijn berichten met een hoopvol perspectief het meest gewaardeerd worden. Iemand die het team bij de les houdt, niet terugdeinst voor duels maar daarin vol voor de bal gaat. Zeker volgen op LinkedIn voor regelmatige wake-up calls rond de bekende maar ongemakkelijke waarheid over het klimaat.


Sterke aanvaller, die altijd raak schiet. Staat stevig in haar schoenen en durft tegen de stroom in te gaan. Altijd met een vleugje humor. Adviseert en inspireert op het gebied van cultuurverschillen en pleit ervoor om diversiteit in elke organisatie bespreekbaar te maken. Maakt de juiste combinaties en durft keuzes te maken op het veld. Een speler met lef dus!


Slimme speler die met messcherpe passes strooit. Persvoorlichter, woordvoerder, adviseur die zich inzet voor mensenrechten. Maar ook voor het begrijpelijk maken van complexe dingen. Speelde destijds nog voor het team van Barack Obama, maar komt inmiddels alweer 10 jaar uit voor Amnesty International. "Als organisatie niet teveel navelstaren of met de binnenkant bezig zijn", betoogt hij: "Het gebeurt buiten en daar is genoeg aan de hand".


Slimme, creatieve marketeer die met humor de vinger op de, soms pijnlijke, plek legt. Deze aanvallende speler komt het beste tot haar recht bij complexe vraagstukken die een creatieve oplossing nodig hebben. IJzersterk in het vertalen van strategie naar operationele doelen en acties. Komt nu uit als marketeer voor Goodshipping en speelt daarnaast in haar eigen team Outeroffice. Een speler die ieder team wel in de punt van de aanval wil hebben.


Enthousiaste en slimme communicatiestrateeg die voor het doel gaat. Gedreven vakvrouw die dag (en, als het moet, nacht) klaarstaat voor het team van Radboudumc in Nijmegen. Draait haar hand niet om voor de implementatie van grote veranderopgaven met grote belangen. Speelt op de bal, met oog voor de relatie. Altijd goed onderbouwd, met theoretische kennis en met een flinke dosis ervaring, waardoor ook de menskant van een opgave een eerlijke plek krijgt. Echte buiten-de-lijntjes-kleurder die op haar eigen wijze en eigenwijze manier vernieuwende speelstrategieën implementeert.


Aanvallende speler met een scherpe blik voor hoe processen en samenwerking beter kunnen. Adviseert organisaties in de mobiliteitsbranche en auto-industrie. Springt als interim-directeur in om verandering vorm te geven. Resultaatgericht zonder het team uit het oog te verliezen. Opstellen, zeker ook in de lastige wedstrijden.

Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page