top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand Februari 2020

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen. Mensen in een adviserende rol die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van Februari 2020, bekendgemaakt op de schrikkeldag, in willekeurige volgorde...Dat het type dienstverband helemaal niets te maken heeft met je betrokkenheid en motivatie, bewijst deze dame. Als HR-adviseur helpt Lida Droog veel organisaties in het publieke domein met hun vraagstukken. Ze is slim, daadkrachtig en tactisch sterk en zorgt ervoor dat organisaties alles uit hun medewerkers kunnen halen. Daarnaast gaat ze voor plezier en lol in het spel. Opstellen en aanwijzen als aanvoerder, als het aan ons ligt!


Als 'Boswachter Communicatie en Beleven' zet Jantine zich al jaren in voor Natuurmonumenten. Ze durft vanuit haar werk als boswachter het gesprek met de buitenwereld aan te gaan - vaak tijdens een mooie wandeling - en daar naar te handelen. Een betrouwbare, betrokken adviseur met lef die ook letterlijk 'met de poten in de modder' kan staan. Zo’n speler moeten we wel opstellen.

Een team managen, een project in goede banen leiden, effectief communicatieadvies geven, anderen leren presenteren of een bijeenkomst begeleiden, Jade draait haar hand er niet voor om. Hoe gevoeliger de politiek-bestuurlijke verhoudingen, hoe beter wat haar betreft. Ze weet van aanpakken, durft nieuwe dingen te proberen en met haar enthousiaste uitstraling is ze erg leuk om mee te werken. Die wil je erbij hebben.


Uitgesproken wetenschapper die onderzoek doet naar zaken die zich op het snijvlak van economie en politiek bevinden. Vanuit zijn eigen expertise geeft hij gevraagd en ongevraagd advies over maatschappelijke vraagstukken. Met een scherpe analytische blik, veel kennis en bevlogenheid geeft hij zijn mening over bijvoorbeeld de problematiek in het onderwijs. Zo iemand die in staat is van een matig potje weer een wedstrijd te maken, die ergens over gaat.


Als organisaties in ontwikkeling zijn, is Anne-Marije als een vis in het water. Ze voelt aan wat er speelt, hoort ook dat wat er niet hardop gezegd wordt en weet wat er nodig is om mensen in beweging te krijgen. Niet door heel aanwezig te zijn of door de boodschap van de daken te schreeuwen, maar door aan de juiste knoppen te draaien en aan te sluiten bij de wereld van de ander. Iemand die de perfecte assist of voorzet kan geven.


Een stevige communicatieadviseur die ook sterk is op de inhoud: Lisanne Roossien is zo’n speler die je altijd een basisplaats geeft bij het maken van de opstelling. Voor de gemeente Utrecht zet Lisanne op dit moment haar tanden in de aanpak van armoede en schulden in de stad. Een bevlogen speler met hart voor de zaak. Lisanne zorgt met haar enthousiasme voor teamspirit en heeft een echte winnaarsmentaliteit. Daar wordt elk team beter van.


Zeer ervaren adviseur vol zelfvertrouwen. Je treft haar altijd met een paar stiften in de hand, klaar om door middel van tekeningen de meest complexe materie behapbaar te maken. Als eigenaar van Sturrm hielp ze al talloze bedrijven hun toekomst vormgeven. Die kennis en vaardigheden houdt ze niet voor zichzelf. Ze geeft les, doet veel onderzoek en schreef onlangs een boek. Iemand die op het veld de leiding neemt en het hele team meekrijgt in de juiste richting.


Technisch geschoold in werktuigbouwkunde en haar plek gevonden bij innovatie. Waar ze met een frisse blik, veel energie en leergierigheid bijdraagt aan het meekrijgen van alle medewerkers in de digitalisatie die nodig is om een toekomstbestendig bedrijf te zijn. Ze weet wat ze zelf kan, weet waar ze iets te leren heeft en durft anderen daarbij om hulp te vragen. Kijk: zo boek je resultaten.


De spitspositie voor een creatieve speler die kansen omzet in doelpunten. Projectleider en adviseur, met hoge handelingssnelheid, op het vlak van marketingcommunicatie. Enthousiaste, pragmatische teamspeler die makkelijk haar draait vindt en met een bak ervaring en no-nonsense mentaliteit elk team kan versterken. Kent de private en publieke sector en snapt de (politieke) verhoudingen). Opstellen!


Eigenzinnige en steengoede spelverdeler die graag de lijnen uitzet. Koos als jong talent altijd al voor haar eigen pad en is inmiddels een dragende speler die haar jarenlange advies-, management- en directie-ervaring inzet om teams en organisaties aan de gang te krijgen. Direct maar tactisch en stijlvol met een vleugje eergevoel. Durft opdrachtgevers de waarheid te zeggen - ook als dat gevoelig ligt. Trok al in vele lastige wedstrijden een overwinning over de streep. Op zulke spelers kun je bouwen.


Optimistische, proactieve teamspeler die het spel goed analyseert en aangaat. Schuwt het stevige gesprek niet en is een strateeg met voorliefde voor de lastigste wedstrijden. Complexe speelvelden vol belanghebbenden of een politiek-bestuurlijke context met veel gedoe: bring it on! Kan als adviseur en woordvoerder uit de voeten in allerlei teams en helpt wedstrijden winnen.


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page