top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand November 2020

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen. Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van November 2020, in willekeurige volgorde...

Talentvolle jeugdspeler van Connect. Deed een master Business Communication and Digital Media. Breekt nu door en kan al het geleerde in de praktijk brengen. Regelt, organiseert, ziet wat er moet gebeuren en gaat dat gewoon doen. Zet bovendien de puntjes op de 'i' (wat met haar naam letterlijk kan) en ontpopt zich tot een speler waar je op kan bouwen.


Adviseur arbeidsmarktcommunicatie en voorzitter van het HR & Communicatieplatform. Denkt buiten de hokjes en brengt HR- en communicatieprofessionals samen om ideeën en best practices te delen. Coacht actief in het veld en helpt spelers excelleren. Altijd op zoek naar creatieve en innovatieve invalshoeken op het veld. Gewoon een basisplaats geven.


Journalist en politiek redacteur. Door de wol geverfd. Scherp en uitgesproken. Beschouwt de nationale en wereldpolitiek en schuwt het niet een spiegel voor te houden, fouten te benoemen en advies te geven. Roept ook iedereen op deel te nemen aan de democratie: "Democratie is meer dan wachten en een vakje invullen op verkiezingsdag".


Een echt mediamens met verstand zaken: vooral ook digitaal. Speelt alweer een tijdje voor BNNVARA en is een enthousiaste, loyale teamspeler. Is innovatief, denkt online en zet de lijnen uit. Coördineert en speelt zakelijk zonder de creativiteit uit het oog te verliezen. Kent het begrip 'bij de pakken neerzitten' niet en komt altijd met oplossingen. Opstellen dus.


Sterke columnist en politiek journalist. Dankt haar uitverkiezing aan het fileren van 'Haags taalgebruik' en adviseert de lijdende vorm niet te gebruiken. 'Zinnen zonder verantwoordelijkheid' noemt ze dat. Zoals: 'de waarschuwing lag niet op tafel', alsof die waarschuwing zelf besloot daar niet te gaan liggen. Een basisplaats geven om de boel scherp te houden in je team.


Best koud hè? Schaatskriebels! Gebruikte de Nederlandse visie om het Russische schaatsen het afgelopen decennium naar een hoger plan te tillen. Is nu terug in Nederland en adviseert dat de lat hier wel wat hoger mag: er is meer ambitie nodig om aan de top te blijven. Iemand die teams en individuen beter maakt en het spelletje opschudt. Dat is soms nodig.


Cultuur- en diversiteitsexpert en eigenlijk speler-trainer. Helpt organisaties diverser en inclusiever te worden. Onder meer door trainingen met managementvaardigheden te geven. Waar eilandjes zijn, bouwt zij bruggen. Zorgt op een speelse manier voor betere teamresultaten en dat kan elk team natuurlijk gebruiken.


Coördinerende speler die veranderingen helpt doorvoeren. Pakt verantwoordelijkheid op het veld en komt inmiddels alweer ruim drie jaar uit voor het team van IN10. Overziet de lijnen en speelt in op wat nodig is. Zo'n speler die je altijd bij je selectie wilt hebben.


Trendonderzoeker en multidisciplinair ontwerper. Levert strategische inzichten en inspiratie voor organisaties die de toekomst willen visualiseren en daarnaar willen handelen. Heeft een scherpe blik op wat er in het veld gebeurt. Ziet macrotrends en kan ze zó bekijken dat het organisaties, in het hier en nu, helpt bij het maken van keuzes. Draagt bij en rondt af.


Analytisch ingestelde speler met briljante steekpass. Iemand die anderen vrij voor de keeper kan zetten. Heeft een onbedwingbare behoefte om te weten hoe mensen in elkaar zetten en schuwt de revolutie niet. Helpt publieke organisaties hun klant écht te begrijpen. Voeg daar humor, gevoel voor verhoudingen en menselijke maat aan toe en je krijgt deze topspeler.


Voor digitale dingen in de zorg, van eHealth en innovatie tot online communicatie. Geeft mooie voorzetten maar trekt ook de kar op het veld. Treedt ook op als coach vanuit de Health Innovation School. Dit soort mensen zijn nodig om de zorg vooruit te helpen. Kwestie van opstellen in de basis en gaan.


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.


130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page