top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de maand Oktober 2023

De Selectie stelt het Team van de Maand oktober 2023 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van oktober 2023, in willekeurige volgorde...

Zelfverzekerde speler die zichzelf aanmeldde voor dit team. Hoort er wat ons betreft ook zeker thuis. Velen kennen hem als een geweldige omgevingsmanager. Deze veelzijdige speler heeft echter nog veel meer in zijn mars. Van projectmanagement tot ondernemen. Maar is het meest in zijn element als hij mag werken aan het geluk van zijn collega's. Zo'n coach die het beste in de spelers naar boven haalt, willen wij er wel bij!


Solide verdediger die we vooral kennen van 'het ongezegde'. Zag al heel wat boardrooms van binnen. Laat ons kennis maken met de mens en de dilemma's en twijfels achter de bestuurder. Vindt het mooi dat ambtenaren steeds meer van zich laten horen en adviseert leiders daar toch vooral respectvol naar te luisteren. Dat voorkomt blinde vlekken. Overziet het hele speelveld en snapt hoe de hazen lopen. Fijne speler om in je rug te hebben.


Verdediger die als het nodig is ook lekker mee kan in de aanval. Adviseert en begeleidt als projectmanager, gemeenten en woningcorporaties. Het liefst bij projecten over woonvormen voor bijzondere doelgroepen. Denk aan woonwagenbewoners of arbeidsmigranten. Gaat graag het echte gesprek aan. Brengt mensen met sterk uiteenlopende perspectieven bij elkaar. Teamspeler die een basisplaats verdient!


Eigenwijze maar betrouwbare speler. Staat al jaren haar mannetje in de IT-wereld. Is daar, dankzij haar voorliefde voor taal en logica, als een vis in het water. Stopt nooit met zich te verwonderen en iets ter discussie te stellen. Geeft gevraagd en ongevraagd advies over samenwerkingen en processen. Altijd om het beter te maken. Coacht, begeleidt en traint teams. Maar wordt nog steeds het meest gelukkig als ze zich vast mag bijten in een stuk code. Fijn om erbij te hebben, zo'n volhardende verdediger.


Degelijke spelverdeler die snapt hoe het spelletje werkt. Onderzoekt bestuur en sociaal beleid, met nadruk op jeugdzorg en gezondheidszorg. Signaleert dat ondanks de decentralisatie van de verzorgingsstaat, de kloof beleid-uitvoering blijft. Pleit daarom voor meer pragmatisme, integraliteit en reflectie. Stelt hierbij dat professionals en bestuurders zich vaker de vraag moeten stellen 'waartoe zijn wij op aarde?'. Opstellen! Zeker als een kanteling in de wedstrijd nodig is.


Talentvolle, verbindende speler op het middenveld. Overziet het spel en creëert kansen. Speelt als beleidsadviseur voor het sociaal domein in het team van de Gemeente Oss. Adviseert door de juiste linkjes te leggen, mensen te betrekken en is niet vies van 'gewoon de mouwen opstropen en gaan'. Durft buiten de hokjes te denken en voor de verrassende actie te kiezen. Daar kom je voor naar het stadion.


Analytische én aanvallende speler. Duikt als journalist voor de Correspondent in de wereld van het onderwijs. Durft te stellen dat hoe dat nu ingericht is, niet het beste is voor de motivatie, groei en welzijn van leerlingen. Pleit er dus voor dat cijfers en prestaties niet meer het ultieme doel zijn, want kennis beklijft pas als je iets wíl leren. Een stevige speler, die het verschil maakt!


Middenvelder met groot organisatietalent. Vindt het leuk om mee te denken en te adviseren over communicatievraagstukken. Steekt ook graag de handen uit de mouwen om een klus te klaren. Kent haar eigen krachten en zoekt de samenwerking op waar nodig. Weet met haar enthousiasme en inlevingsvermogen de teamspirit hoog te houden.


Visionaire speler die het team helpt de wedstrijd van overmorgen te winnen. Auteur en spreker op het gebied van innovatie en technologie. Adviseert organisaties hoe zij succesvol kunnen zijn in de nieuwe wereld van het ´never normal´, waar de toekomst voorspellen steeds moeilijker wordt. Pleit daarom voor meer visie aan de bestuurstafel en meer buiten de hokjes denken. Speler die zo'n voorzet geeft, kun je niet laten lopen natuurlijk.


Aanvallende spelverdeler die het grotere belang voorop stelt. Bouwde vanaf zijn studentenkamer telecomprovider Voys uit tot miljoenenbedrijf... En geeft het nu weg. "Ik heb dat bedrijf niet gebouwd, dat hebben 250 medewerkers gedaan". Stelt bovendien dat hij Voys op Nederlandse infrastructuur kon bouwen. "Het is dan eigenlijk absurd dat je aanspraak maakt op miljoenen, dat is buitenproportionele zelfverrijking waarmee het totale economische systeem wordt ondermijnd. Daar moeten we echt mee kappen", is zijn heldere advies. Wat een baas. Basisplaats.


Uitgesproken speler met een hele eigen kijk op de arbeidsmarkt. Met lef gaat ze recht op haar doel af en geeft je advies waar je echt wat aan hebt. Vindt het gebrek aan aandacht voor leiderschap echt een gemiste kans in deze krappe arbeidsmarkt. "Effectief en inspirerend leiderschap dragen bij aan het behoud van medewerkers". Een spits die elke organisatie goed kan gebruiken om te scoren. Creatieve schrijver en harde werker. Verdient een basisplaats!Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

139 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page