top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de maand Juni 2022

De Selectie stelt het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van Juni 2022, in willekeurige volgorde...

Intelligente topspeler. Wilde voetballer worden, maar werd op zijn 18e de jongste imam van België. "Daar ben ik ingerold", zegt hij nuchter. Verbindt moeiteloos wetenschap, filosofie en religie. Stelt dat de huidige trend, van behoefte aan spiritualiteit, goed te verklaren is door de onzekere tijd waarin we leven. En adviseert ons de grote levensvragen niet alleen wetenschappelijk te benaderen met onderzoek, data en daarop gebaseerd beleid. Verdient een basisplaats.


Sterke en stabiele speler. Richt zich als adviseur vanuit een wetenschappelijke context op leiderschapstrajecten en organisatie- en cultuurveranderingen. Heeft altijd aandacht voor iedere speler in het team. Strategische captain, die veel enthousiasme aanwakkert.


Speler met een sterke focus. Analyseert al jaren de arbeidsmarkt en schijnt licht op de vraagstukken die er spelen. Spreekt zich in zijn columns uit over de lange weg die nog te gaan is op het gebied van emancipatie op de arbeidsmarkt en de rol van beleid in de huidige arbeidskrapte. Verdient, zeker in tijden van grote arbeidskrapte, absoluut een basisplaats in het team.


Speler die anders denkt dan anderen. Is een groot voorstander van praktijkgericht en breed denken. Combineert zijn kennis van de arbeidsmarkt met ethische vragen om een beweging in gang te zetten. Creatief, ziet nieuwe kansen en maakt zich hard voor een nieuwe speltactiek.


Verdediger die het grotere plaatje ziet. Regisseur en creatief producer bij Full Frame. Adviseert organisaties over het inzetten van film en zorgt dat die film er ook echt komt. Draait zijn hand niet om voor het maken van een beeldend verhaal bij de meest ingewikkelde materie. Een beetje creativiteit in de achterhoede is altijd fijn!


Strategische middenspeler die elke minuut van de wedstrijd in het veld wil staan. Stevige en kritische doorvrager. Analytisch sterk. Komt altijd met advies waar je wat mee kunt en weet ook nog eens van aanpakken. Zeer waardevol als het aankomt op de echt complexe vraagstukken. Basisplaats verdiend!


Probleemoplossende speler die meedenkt. Geen uitdaging is hem te gek. Gaat het over design in combinatie met drukwerk, dan zegt hij: "Geef me een uur, dan weet ik of het lukt". Komt altijd met een oplossing. Adviseert over drukwerk, huisstijlen, mailing en een gezellig weekeinde. Type speler dat elke club wil hebben voor een goede teamspirit en het juiste materiaal.


Snelle middenspeler, die constant in beweging is op het veld. Fulltime leuk mens en tekstschrijver met een scherp oog voor Social Media. Denkt buiten de hokjes en heeft een mening over meer dan alleen de zaken waar haar eigen verantwoordelijkheid ophoudt. Zo iemand die de gaten dichtloopt op het veld, kan elk team gebruiken.


Sterk aan de bal met een goed spelinzicht. Zet zich als voorzitter van inclusieve studentenvereniging FAM in voor meer diversiteit in de studiebanken en op de werkvloer. Ging vorige maand in gesprek met advocatenkantoor Kennedy Van der Laan over de diversiteitsuitdaging binnen de advocatuur. Benut elke kans op het veld.


Gangmaker op elk veld. Adviseert organisaties hoe ze de interactie met hun klanten - of dat nou burgers, medewerkers of studenten zijn - op een laagdrempelige en intuïtieve manier kunnen inrichten. Pleit ervoor de mensen centraal te zetten in plaats van de organisatie die iets van hen wil. Spelmaker die de lijnen uitzet en resultaat behaalt.


Verbindende speler die de kloof tussen techneuten en niet-techneuten probeert de dichten. Wordt ook wel nerdfluisteraar genoemd. Ziet graag betere vacatures waarin procesmanagers bijvoorbeeld niet hoger gewaardeerd worden dan experts. Wijst op de tekortkomingen: "Als je een functie bij de overheid in een hogere schaal wilt krijgen, moet je 'bestuurssensitiviteit' in de vacaturetekst zetten. Ook voor hardcoretechneuten en tophackers". Doet ook suggesties. Fijne speler, opstellen dus.

Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page