top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand juni 2024

Bijgewerkt op: 29 jun.

De Selectie stelt het Team van de Maand juni 2024 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van juni 2024, in willekeurige volgorde...

Oostenrijkse ‘keeper van de natuur’ die op het hoogste politieke niveau buiten de lijntjes durft te kleuren. Zorgde er eigenhandig voor dat de Europese natuurherstelwet is aangenomen, omdat "op belangrijke momenten moedige beslissingen nodig zijn." De schrik voor de aanvalslinie van iedere tegenstander, onmisbaar als slot op de deur.


Nieuwsgierige speler die begrijpt dat alles draait om elkaar begrijpen. Communicatie is key. Zorgt dat spelers niet langs elkaar heen praten door moeilijke termen begrijpelijk te maken. Stelt dat "jargon nooit blijft plakken. Leuk voor intern gebruik, hopeloos onhandig voor gesprekken met de rest van het land." Dus netcongestie wordt elektriciteitsfile. Want als we samen het probleem snappen, kunnen we tot oplossingen komen. Houden we wel van, zo'n speler die alle blabla eruit sloopt.


Optimistische verdediger die strijdt tegen plastic soep. Adviseert en inspireert om tot gerichte oplossingen voor zwerfafval te komen. Doet dat door als ‘Zwerfinator’ zelf te rapen, documenteren en onderzoeken. Lobbyde jarenlang voor statiegeld en met resultaat: zo'n 80% minder blikjes en kleine flesjes zijn er nu op straat. Dat is nog eens scoren. Pleit nu voor innameplicht op beschadigde en platte blikjes om dat getal nog hoger te krijgen. Opstellen dus!


Toekomstdenker met spelinzicht en loopvermogen, kijkt verder dan de volgende pass. Ziet de wereld om ons heen veranderen, is niet te beroerd vingers op zere plekken te leggen en zijn publiek van confronterende adviezen te voorzien. Over de naderende arbeidsmarktcrisis: "Stop zinloze activiteiten en overhead, zorg liever dat mensen in het primaire proces gewoon hun werk kunnen doen." Ons idee. Opstellen!


Ervaren speler die zich met enthousiasme blijft inzetten voor haar team. Zet graag de lijnen uit. Komt als aanvoerder uit voor Perspectief Herstelbemiddeling. Adviseert het herstelrecht veel serieuzer te nemen in Nederland: door te bemiddelen tussen daders en slachtoffers, kunnen mensen vaak beter verder met hun leven na een ingrijpende gebeurtenis. Krachtige speler; basisplaats.


Kopsterke aanjager die zich als wethouder bij de gemeente Amsterdam hard maakt voor gelijke kansen voor alle kinderen. Ze gunt elk kind de zorg die ze nodig hebben, maar ziet te vaak dat kinderen in de jeugdzorg terechtkomen, terwijl de oorzaak van het probleem niet bij de kinderen ligt, maar in hun omgeving. Ze adviseert de raad om te accepteren dat een simpele oplossing niet alles oplost. "Er is een fundamentele omslag in het stelsel en de samenleving nodig. Dit vraagt een lange adem en grote betrokkenheid van velen." Speler die doorgaat totdat de wedstrijd gewonnen is!


Jong talent, met een groen hart, die aangaat van circulaire vraagstukken. Adviseert samen met zijn teamgenoten van de Bruggenbouwers aan overheden hoe ze de kloof met de samenleving kunnen verkleinen. Gelooft dat je het beste kunt beginnen bij de praktijk. Door mee te doen en kijken met projecten, door te ervaren wat beleid betekent in het echt. One step at a time. Iemand die voorop loopt maar het team niet kwijtraakt!


Enthousiaste speler die het voortouw neemt. Weet als gedreven communitymanager altijd een positieve sfeer te creëren. Maakt zich, bij de gemeente Alkmaar, hard voor de dertien dorpen van de gemeente. Stelt dat goede participatie iets anders is dan alleen bijeenkomsten organiseren. Het gaat ook over durven ‘nee’-zeggen, echt leren luisteren en om de bijvangst van je participatie ook mee te nemen in je organisatie. Een sterke middenvelder door haar vermogen om creatieve oplossingen te vinden. Die wil je in je team!


Bevlogen sterspeler van deze voetbalgeneratie. Bekend om zijn ongelooflijke snelheid en behendigheid. Zijn precieze oog maakt elke trap raak. Ook buiten het voetbalveld aanvallend. Roept jongeren op te gaan stemmen, tegen het oprukkend nationaal extremisme. Krachtig en doelbewust. Durft daarmee te staan voor waar hij in gelooft. Verdient ook in het team van De Selectie een basisplaats.


Innovatieve spelverdeler die overzicht houdt. Ziet waar de ruimte ligt. Niet alleen op het veld. Wil samen met zijn team met geospatiale technologieën en technieken impact en vooruitgang stimuleren op gebieden als milieubeheer, archeologie, stadsplanning en volksgezondheid. Is van mening dat samenwerken daar de basis voor is en een goede analyse bijdraagt aan beter spel en resultaat. Mooie aanvulling op elk team!


Weet als aanjager met haar scherpe en vooruitdenkende blik iedere uitdaging te overwinnen. Of het nu bij NS of Klimmendaal is. Neemt haar enthousiaste aanpak en analytische vaardigheden elke wedstrijd mee. Stelt dat de basis van goede samenwerking gaat over focus op dat wat je wél kunt bereiken met elkaar. Speelstijl: aanvallend, leergierig, strategisch, gedreven. Met haar in het team verlies je geen wedstrijd meer!


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page