top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand mei 2024

De Selectie stelt het Team van de Maand mei 2024 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van mei 2024, in willekeurige volgorde...

Speler met een vooruitziende blik op het veld. Bewaakt het doel bij FutureConsult en is expert op het gebied van scenarioplanning. Helpt diverse organisaties beter op de toekomst te anticiperen en deze vorm te geven. Gelooft dan ook dat deze manier van denken organisaties helpt om scherpere en meer toekomstgerichte strategische keuzes te maken. Opstellen dus als je voorbij de groepsfase wilt komen!


Nieuwsgierige speler die zich ergens helemaal in vast kan bijten. Plaatst als journalist het nieuws in context. Altijd op zoek naar antwoorden en duiding. Benieuwd naar de Europese verkiezingen en hoe andere landen stemmen? Dieuwke zoekt het voor je uit en praat in de podcast ‘Douze Points’ van NPO Radio 1 met 12 correspondenten uit 12 landen over hoe je mede-Europeanen naar de stembus gaan, met een knipoog naar het Eurovisiesongfestival. Misschien doe je wel stemadvies op. Opstellen maar!


Positieve verdediger die leiders en teams coacht en traint om het beste uit henzelf te halen. Oog voor de mens en een waardenvrije vragensteller. Haarscherp als het gaat om het duiden van een eerste indruk en het helpen ontdekken van je eigen kwaliteiten en invloed. Verdient een basisplaats op het speelveld van leiderschapstrainingen en teamontwikkeling.


Kopsterke aanjager op het veld met een moneyball-kijk op het spelletje. Helpt als oprichter van Mahout bedrijven naar een volgend niveau in datagedreven werken. Speelstijl: enthousiast, intelligent, vooruitdenkend. Met hem in het team verlies je geen wedstrijd meer!


Speler die een ster is in het vertalen van de theorie naar de praktijk. Deze hoogleraar Sport en Recht en adviseur op onder meer het gebied van integriteit en sociale veiligheid stelt dat: "Het maken van regels is het meest louterend. Daarna moet je ze eigenlijk gewoon weer weggooien". Want regels zelf maken niet het verschil, je moet met elkaar normen van fatsoen hebben. Maakt het hele team beter!


Onderzoekende speler die wil doorgronden hoe het op veld beter kan. Komt uit voor het team van de Volkskrant. Deze maand verscheen zijn nieuw boek ‘Stuurloos, wegwijzers voor een land op drift’. Zijn adviezen voor hoe Nederland beter bestuurd kan worden, lees je daar. Puik werk en een must read voor mensen die in het publieke domein advies geven. Een basisplaats.


Gangmaker op het veld. Deze goedlachse kwaliteitsmedewerker van De SMD drukte een belangrijke stempel op de strategie van haar organisatie. Adviseerde om inwoners meer eigen regie te geven in het welzijnswerk om duurzaam herstel te bewerkstelligen. Opstellen als middenvelder, daar profiteert het hele team van!


8. Arne Slot

Enthousiaste speler die het voortouw neemt. Deze voormalig middenvelder is inmiddels Neerlands beste coach. Zijn motto: "het team maakt het individu beter". Maakt zich hiermee niet alleen populair bij zijn spelers maar wint ook prijs na prijs. Liverpool zag het talent en kaapte hem weg bij Feyenoord. Die wil je in je team!


Bevlogen speler met gevoel voor techniek, voor wie relatiemanagementsystemen geen geheimen kennen. Kan op meerdere posities uit de voeten: is nooit te beroerd om voor klanten gaten dicht te lopen en geeft en passant bruikbare voorzetten op CRM-gebied. Laat je niet op het verkeerde been zetten door haar jeugdige uitstraling, deze vrouw brengt een berg ervaring mee. Basisplaats!!


Creatieve speler met humor. Zorgt met zijn pakkende teksten voor een glimlach van oor tot oor. Als hem om advies gevraagd wordt is zijn favoriete antwoord 'hangt ervan af'. Lekker kort en je kunt er alle kanten mee op. Is je go to als het gaat om grappige samenvattingen van datingprogramma's zoals B&B Vol Liefde. Leert daarnaast andere spelers echt goede teksten te schrijven in zijn cursussen in allerlei soorten en maten. Opstellen maar!


Speler die gelooft dat de club beter speelt als teamleden delen in de winst. Is directeur bij SNPI en adviseert bedrijven over financiële medewerkersparticipatie - dus hoe medewerkers mede-eigenaar kunnen worden. Verbindingsspeler tussen overheid, sociale partners, werkenden en werkgevers met dezelfde spelopvatting. Speler met een lange adem die doorgaat totdat de wedstrijd gewonnen is!Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page