top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand Mei 2020

Bijgewerkt op: 4 mrt. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen. Mensen in een adviserende rol die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van Mei 2020, in willekeurige volgorde...

De enthousiaste, slimme en goedlachse kabinetschef van de gemeente Amersfoort mag niet ontbreken. Als adviseur Externe Betrekkingen kan Yvonne het beste uit een team halen. Met haar scherpe blik en creatieve invalshoeken speelt ze het politieke spel moeiteloos mee. Heeft daarnaast een indrukwekkend netwerk. Mooi voorbeeld van een hardwerkende en zeer waardevolle speler die je op meerdere posities kunt opstellen.


Ervaren communicatieadviseur in het publieke domein die zorgt dat het voor elkaar komt. Heeft een talent voor het organiseren van effectieve bijeenkomsten. Daarbij een degelijke speler die altijd levert. Marcel is een creatieve verdediger die zich niet laat passeren en met verrassende rushes naar voren komt. Opstellen is een garantie voor resultaat.


Innovatieve speler die altijd op zoek is naar nieuwe ideeën met maatschappelijke invloed - en naar de zesde vinger. Gelooft dat elk probleem feitelijk ooit al een keer, onder andere omstandigheden, in een ander jasje, op een andere plek, is opgelost en dat organisaties dat kunnen hergebruiken. Verdiende zijn selectie deze maand met een betoog waarin hij 'meer Return on Learning dan Return on Investement' belijdt.


"Kijk eens met een andere bril naar een situatie, bestudeer de beschikbare data en start vanuit daar het gesprek over hoe we tijdelijke arbeidsmigratie wel vorm kunnen geven", adviseert deze correspondent conflict & development aan de politiek. Zet vraagtekens bij het gemak waarmee een dergelijk plan door zo'n beetje de hele Tweede Kamer van tafel wordt geveegd. Speler die de situatie overziet, analyseert en dan tot actie aanzet. Opstellen dus.


Adviseur in de financiële sector die in staat is gecompliceerde onderwerpen begrijpelijk uit te leggen. Dat is een zeer waardevolle kwaliteit. Door zijn onafhankelijkheid (je kunt niets kopen of afsluiten bij hem) wordt hij regelmatig gevraagd bij TV programma's als Kassa en Radar. Een onafhankelijke geest als basisspeler in je team komt altijd van pas.


Ondernemer en adviseur pur sang. Helpt directeuren en managers bij het vaststellen en uitvoeren van hun marketing- en communicatiestrategie. Overtuigd dat zichtbaarheid van een organisatie in de buitenwereld 'binnen' begint. Tevens trainer die trots en verbinding als pijler onder het succes van organisaties slaat. Daar kan een team op bouwen.


Adviseur die organisaties helpt hun dienstverlening simpeler, begrijpelijker en vooral mensgerichter te maken. Klinkt ons als muziek in de oren! Startte zo'n zeven jaar geleden in Den Haag zijn adviesbureau en legt daarmee mooie wedstrijden op de mat. Stoeide vorig jaar nog een mooi vriendschappelijk potje met de Selectie in C, het vakblad van Logeion.


In het dagelijks leven adviseur van het Rijk bij de communicatie over beleidsprioriteiten. Op dit moment zet ze haar achtergrond in Design Thinking in om, samen met anderen, vorm te geven aan het buurtcafé van de toekomst. Had toch tijd over, dus waarom niet perspectief bieden aan een sector die dat hard nodig heeft? Hands-on, creatieve én oplossingsgerichte speler.


Speler met lef, die vol op de aanval durft te spelen. Niet voor niets is zijn motto: 'liever proberen, dan spijt hebben het nooit gedaan te hebben'. Na een goede start bij Randstad, volgde Vincent zijn gevoel en ging ondernemen. Zet nu vol in op online trainingstool DialogueTrainer en deelt daarnaast zijn kennis als docent communicatie op Windesheim. Bevlogen spits die je gewoon moet opstellen; de goals volgen vanzelf.


“Je doet grote groepen mensen al snel te kort door maar één discipline kapitein te maken”, zegt deze hoogleraar geriatrie in zijn advies om anders te kijken naar het pandemiebeleid. Creativiteit en interdisciplinaire samenwerking zijn volgens hem cruciaal als je iets wil verbeten. Zo'n bedachtzame en analytisch sterke speler, die naar het grotere geheel kijkt, kan elk team wel gebruiken.


Risicospecialist en professor aan onderwijsinstelling Odisee University College Brussel. "Beleidsmakers kunnen niet meer met risico’s omgaan", stelt hij: "Daarom vluchten ze, ook in coronatijd, in voorzorg: 'zet alles stop' – en dat is een ongezonde reflex". Al twintig jaar actief en adviserend op het vlak van risico's en communicatie. Een speler met duurvermogen bovendien, getuige de prachtige 3.27.03 als PR op de marathon.

Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.


191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page