top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de Maand Mei 2021

Bijgewerkt op: 28 jun. 2021

De Selectie stelt het Team van de Maand samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van Mei 2021, in willekeurige volgorde...

Gedreven speler op het veld die geen bal laat passeren. Twee jaar stond haar leven voor een groot deel in het teken van het Eurovisie Songfestival. Als hoofd communicatie kreeg ze te maken met het uitstel vanwege Corona en een aangepast programma. Wereldwijd keken 182 miljoen mensen (minimaal een minuut) naar het Songfestival. Grote wedstrijd op komst? Basisplaats geven.


Sterke adviseur die leiding kan geven op het veld. Op haar kun je bouwen: hoe moeilijker de wedstrijd, hoe hoger de druk, zij staat er. Verdient deze maand een uitverkiezing dankzij haar transfer van NS naar het team van Klimmendaal waar ze aan de slag gaat voor het beleidsbureau. Enthousiaste, verbindende speler. Gewoon opstellen dus.


Speler die het veld verkent vóór de wedstrijd begint. Heeft als gebiedsregisseur en participatieadviseur voor gemeenten zijn voelsprieten naar de omgeving goed uitstaan en weet wat er speelt. Emile gaat ook met tegenstanders rustig het gesprek aan, dus ruzie met het andere team zal niet snel voorkomen.


Ervaren speler die altijd goed beslagen ten ijs komt. Deed jarenlang onderzoek om tot de conclusie te komen dat 'doen' de beste manier van 'denken' is. Komt uit voor het team RONT, waar hij organisaties met hun opgaves helpt door teams in beweging te krijgen. Altijd fijn om in de achterlinie een slimme speler te hebben die ook meters wil maken.


'Puin/Hoop' staat op een van haar lievelingstruien. Kwam met ruim 27.000 fans zo de Tweede Kamer in. Maakte indruk met haar maiden speech en werd terecht genomineerd als 'beste politica' door The Best Social Awards. Speler met doorzettingsvermogen en lef in het veld. Staat er en durft een splijtende pass te geven als het om klimaat en milieu gaat. Basisplaats.


Adviseert al jaren ondernemers (to-be) op allerlei fronten en zorgt dat er juist ook van elkaar wordt geleerd. “Als 1% van Nederland z’n (te) gekke idee zou najagen, ziet onze wereld er een stuk mooier uit.” Richt daarom Vogelfrei op, een speeltuin voor ondernemers waarin je als team ideeën van de grond trekt. Zo'n creatieve strateeg wil je opstellen!


Deze vleugelaanvaller stapt zonder angst het veld op en gaat ervoor. Na 20 jaar bestuursfuncties gooide ze het roer om en koos voor leraarschap in het speciaal onderwijs. Zette tijdens een rondetafelgesprek over het Nationaal Programma Onderwijs, in de Tweede Kamer, pontificaal een knalroze olifant op tafel om het lerarentekort te agenderen. En meteen advies te geven om dat probleem aan te pakken. Zulke spelers zijn nodig.


Van in de schulden zitten tot zelf adviseren over schulddienstverlening; zo'n vechter wil iedereen wel in het team hebben. Zijn ervaring zet hij nu in om de gemeente Utrecht te adviseren over hun dienstverlening bij schulden. Ook geeft hij voorlichting en trainingen aan jongeren en professionals. Enthousiaste, betrokken speler die echt het verschil maakt in het veld.


Met het scorend vermogen van deze speler zit het wel goed. Rutger Rozendal greep met zijn team de coronacrisis aan om, met het product Qandr, een gat in de markt te vullen. Oorspronkelijk bedoeld als instrument voor marktonderzoeken, nu ingezet als tool om online gesprekken te ondersteunen. Slimme, nuchtere en creatieve spits die zeker een plekje in het team verdient.


Een (copy)kanon op het veld is altijd handig. Creëert met het woord en staat deze maand op 10 om dit elftal van de nodige creativiteit te voorzien. Heeft meestal geen kort lontje maar is vurig in elke wedstrijd. Of József Kiprich een hond heeft, weet ze niet zeker. Maar wat wij wel zeker weten, is dat je haar een basisplaats in je team moet geven. Vooral als je 'die ene tekst' nodig hebt.


Topadviseur die vol op de aanval kan spelen. Werkt al 30 jaar voor de Rijksoverheid. Kwam tot de conclusie dat de Nederlandse overheid deze eeuw nog niets substantieels tot stand heeft gebracht. Zat (toch) niet bij de pakken neer, maar maakte een actieplan om de overheid weer te laten presteren. Opnemen in je wedstrijdselectie dus.


Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page