top of page

BLOG

Lees meer over wat we doen, wat ons drijft en hoe we winnen.

Team van de maand September 2023

Bijgewerkt op: 31 okt. 2023

De Selectie stelt het Team van de Maand september 2023 samen! Mensen in een adviserende rol, die zich in de kijker spelen, kunnen zomaar een basisplaats afdwingen. De waarde ervan? Dat mag je helemaal zelf weten. In ieder geval zouden wij dit team zo het veld in sturen voor een flinke adviesklus. Het Team van de Maand van september 2023, in willekeurige volgorde...

1. Marco Koning

Ervaren en strategische adviseur die de lijnen uitzet op het veld. Helpt organisaties leren en verbeteren door verhalen op te halen en die informatie door te vertalen naar advies. Brengt daarmee proces en praktijk bij elkaar. Werkt graag op een participatieve manier. Een verbindende en betrouwbare speler voor in de basis.


2. Thijs Box

Zelfstandige marketingcommunicatiespecialist die we kennen van zijn creatieve voetenwerk bij gemeente Amsterdam. Met een voorliefde voor citymarketing is hij overal te vinden waar het gaat over het verhaal van de stad. Wisselspeler die je invliegt als je project een kickstart nodig heeft.


3. Karin de Vries

Betrokken speler die weet hoe je anderen motiveert. Speelt het spel voor haar team, het publiek en voor de ranking van haar club. Adviseert graag gefundeerd, op basis van goed doordachte strategieën en plannen. Positioneert medespelers op de juiste plek en zorgt er zo voor dat De SMD haar plek als regionale topper behoudt.


4. Doris Schyns

Scherpe speler, die moeiteloos complexe inhoud vertaalt naar heldere communicatie. Deze communicatieadviseur komt tegenwoordig uit voor de gemeente Beverwijk, waar ze een bak aan wedstrijdervaring van diverse clubs meeneemt. Ze weet op de juiste momenten rust te creëren voor de rest van het team en is daarmee een zeer waardevolle aanvulling. Opstellen dus!


5. Marije van den Berg

Het type middenvelder dat teams beter laat spelen. Voorkomt stroperig spel en denkt vooruit. Komt vaak als invaller binnen de lijnen om bijvoorbeeld inwoners en gemeentelijke organisaties beter te laten samenwerken. Stelt dat we vastlopen in een buitensporige beleidsbubbel en wil die ‘liefdevol laten leeglopen’. Vindt ook dat we vaker POSIWID moeten denken, niet vanuit het principe, maar beginnend bij de gemeenschap die met beleid te maken krijgt. Haar nieuwste boek ‘De Beleidsbubbel’ staat inmiddels op de shortlist voor managementboek van het jaar. Opstellen als je de wedstrijd open moet breken.


6. Rolf Resink

Beeldverteller; deze tekenaar vertaalt complexe materie overzichtelijk op papier. Helpt daarmee met het aanbrengen van structuur in teamsessies. En het levert een mooie levensgrote weergave op van de gespeelde wedstrijd.


7. Mia Keizer

Energieke speler die al een paar jaar het veld op gaat voor KLM. Adviseert, samen met anderen, het management over het trainen en ontwikkelen van leiderschap. Vindt dat leidinggeven een vak is dat je moet leren en onderhouden: "Het is dus nooit klaar als alle leidinggevenden door een bepaald hoepeltje kunnen springen". Rap van de tong, vleugje humor, opstellen en gaan!


8. Ellen Duijn

Professionele teamspeler die als communicatieadviseur uitkomt voor de gemeente Alkmaar. Brengt de nodige ervaring op het gebied van woordvoering en crisiscommunicatie met zich mee. Beschikt over het talent om complexe kwesties om te zetten in heldere en toegankelijke boodschappen. Kortom, een sterspeler op het veld die zeker een basisplaats verdiend!


9. Anita van der Eng

Speler die haar sporen heeft verdiend binnen OPO IJmond en nu als directeur van een van de scholen uit deze koepel staat opgesteld. Staat er altijd voor open om nieuwe dingen te leren. Nuchter, constructief en met een vleugje humor. Echte aanvoerder die het team verder helpt!


10. Anne Schmitz

Jonge, ambitieuze speler die van aanpakken weet. Adviseert vanuit haar eigen bedrijf organisaties in binnen- en buitenland op het gebied van rampenbestrijding, conflictbeheersing en voedselveiligheid. Zet zich daarnaast in voor de Nationale Jongerencommissie van het Rode Kruis waarbij ze zich hard maakt om het jongerennetwerk van de organisatie te versterken. Aanvallende speler die we zeker ook graag tegenkomen in de derde helft met een koude Weihenstephaner.


11. Jochen Mierau

Aanvallend ingestelde speler die met messcherpe voorzetten de ruimtes vindt. Komt als professor uit voor het team van Rijksuniversiteit Groningen op het vlak van publieke gezondheid en economie. Betuttelende overheid? Onzin, stelt hij: “Reclame maken om ongezonde zooi te eten en drinken is net zo betuttelend, zelfde principe”. Wijst er ook fijntjes op dat de invloed van de zorg op een gezond leven maar 10-15% is. Eten, huisvesting, luchtkwaliteit etc. dragen veel meer bij. Basisplaats geven!Zien we iemand over het hoofd? Scout je mee en wil je iemand nomineren voor het volgende Team van de Maand? Laat het ons weten via 14@de-selectie.nl of social media. Deze selectie is met zorg samengesteld, maar er kan natuurlijk uitgebreid over gecorrespondeerd worden.

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page