Participatie & Communicatie bij Projectontwikkelingen

Hoe maak je een vliegende start met gemeente en omwonenden?

Wat doen we?


Heb je plannen om woningen, een bedrijfspand of iets anders te ontwikkelen? Naast het vergunningentraject en een accoord van de welstandscommissie verwacht de gemeente dat er met de omwonenden goed wordt gecommuniceerd of geparticipeerd. Hoewel nooit een doel op zich, helpt participatie je plan beter te maken. Ook worden de plannen dan meestal beter gedragen door omwonenden als zij erover  hebben mogen meedenken. Zo kom je dus tot betere resultaten. Wij helpen organisaties graag bij het bedenken, organiseren en uitvoeren van een effectief participatie- of communicatieproces.


Onze aanpak

We brengen het speelveld in kaart en bepalen samen de kaders. In interactieve sessies komen we tot antwoorden op vragen als: wat zijn onze doelen? Is participatie relevant en nuttig om in te zetten om onze doelen te halen? Met wie willen we dan het participatietraject in gaan? Wat zijn de belangen van de betrokkenen en wat is hun houding ten aanzien van het onderwerp? Wie kan en mag waar over meedenken? Wat staat al vast en wat nog niet? Waar is ruimte voor inspraak of verbetering? Wat vragen we ze? Hoe zorgen we ervoor dat niet alleen de usual suspects input leveren? Op basis daarvan bedenken we hoe het traject eruit komt te zien, welke vormen van participatie je het beste in kunt zetten en wat de spelregels zijn. De gemeente krijgt een solide plan te zien waardoor zij vertrouwen hebben in de manier waarop we met de omgeving aan de slag gaan. 


Uiteraard kunnen we ook helpen bij de uitvoering van het traject, door bijeenkomsten te organiseren en te begeleiden, een stakeholderanalyse te maken of onderzoek onder betrokkenen uit te voeren. We kunnen natuurlijk ook het gehele proces uit handen nemen.


Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? We komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem gerust contact met ons op!

We beginnen met het in kaart brengen van de stakeholders

Samen bepalen we wat we van de omgeving gaan vragen en op welke manier.

Maatwerk: elk project is anders. We bepalen samen op welke onderdelen we je helpen.

Gerben van den Hurk

06-12573511

Gerben van den Hurk

MEER WETEN?

Je kan erop vertrouwen dat wij het voor je regelen!

Success! Message received.

WAT WE OOK DOEN

KLANTCASES