Participatie

Geen participatie voor de bühne. Geef je stakeholders echt een stem in je plannen.

Wat doen we?


Participatie is nooit een doel op zich. Met goed opgezet proces haal je input op waar je daadwerkelijk wat mee kunt en betrek je stakeholders echt bij je plannen. Zo kom je tot betere plannen en resultaten. Wij helpen organisaties graag bij het bedenken, opzetten en uitvoeren van een effectief participatieproces.


Onze aanpak

We brengen het speelveld in kaart en bepalen samen de kaders. In interactieve sessies komen we tot antwoorden op vragen als: wat zijn onze doelen? Is participatie relevant en nuttig om in te zetten om onze doelen te halen? Met wie willen we dan het participatietraject in gaan? Wat zijn de belangen van de betrokkenen en wat is hun houding ten aanzien van het onderwerp? Wie kan en mag waar over meedenken op welk moment? Wat staat al vast en wat niet? Wat vragen we ze? Hoe zorgen we ervoor dat niet alleen de usual suspects input leveren? Op basis daarvan bedenken we hoe het traject eruit komt te zien, welke vormen van participatie je het beste in kunt zetten en wat de spelregels zijn.


Uiteraard kunnen we ook helpen bij de uitvoering van het traject, door bijeenkomsten te organiseren en begeleiden, een stakeholderanalyse te maken of onderzoek onder betrokkenen uit te voeren. We kunnen natuurlijk ook het gehele proces uit handen nemen.


Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? We komen graag vrijblijvend langs om de mogelijkheden te bespreken. Neem gerust contact met ons op!


In een aantal stappen brengen we het speelveld in kaart en maken we een analyse van de omgeving.

Samen bepalen we de kaders voor participatie, we zorgen voor commitment vanuit de organisatie en stellen spelregels op voor de samenwerking met stakeholders.

We helpen ook graag bij losse onderdelen, zoals een stakeholderanalyse of participatiesessies.

Gjerryt Leuverink

06-42108497

Gjerryt Leuverink

MEER WETEN?

Je kan erop vertrouwen dat wij het voor je regelen!

Success! Message received.

WAT WE OOK DOEN

KLANTCASES