top of page

Training strategisch adviseren

Wij helpen de mensen in jouw organisatie strategisch adviseren

Wat doen we?

Strategisch adviseren, wat is dat eigenlijk? In de kern gaat het over vandaag iets aanpakken vanuit het perspectief op de toekomst. Vanuit de overtuiging - helaas dus niet de wetenschap - dat waar je voor kiest, bijdraagt aan het halen van de langetermijndoelen. Klinkt makkelijk, maar in complexe omgevingen met verschillende doelen en belangen, kan het nog best lastig zijn om tot een strategisch advies te komen dat ook nog opgevolgd wordt.


De Selectie traint medewerkers, teams en afdelingen in strategisch adviseren zonder blabla en bullshit bingo. Dat doen we door theorie af te wisselen met casuïstiek uit de praktijk én door te oefenen met opdrachten en simulaties. Ook bieden we extra mogelijkheden om strategisch adviseren binnen jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Dat kan bijvoorbeeld door 'training on the job', het begeleiden van een intervisiegroep of het geven van een training rond een specifiek onderwerp.


Elke training is maatwerk op basis van ons bestaande framework met bewezen stappenplan. We geven dit verder vorm, zodat het aansluit bij de behoefte en dagelijkse praktijk van jouw organisatie. In de training strategisch adviseren komen in ieder geval 4 aspecten aan bod:

  • Proces: hoe ziet het proces eruit van vraag tot advies geven? Wat komt daar allemaal bij kijken?

  • Strategisch denkenwat is strategie? Wanneer zijn adviezen strategisch en hoe adviseer je vanuit een strategie?

  • Tactiek: hoe kun je je advies zo opstellen en vormgeven dat de kans op acceptatie toeneemt? En hoe beïnvloed je stakeholders en zorg je dat je boodschap (wel) landt?

  • Vaardigheden: welke instrumenten zijn er om beter situationeel te kunnen handelen en adviseren? 

Maatwerk voor jouw organisatie op basis van intakegesprek

Je strategische adviesvaardigheden verder ontwikkelen

Zonder blabla, maar vol inspiratie en met cases uit je eigen praktijk

Charlotte Bosveld

06-26112955

Charlotte Bosveld

MEER WETEN?

Je kan erop vertrouwen dat wij het voor je regelen!

Success! Message received.

WAT WE OOK DOEN

KLANTCASES

bottom of page