top of page

Gemeenten

Wij helpen gemeenten met organisatievraagstukken, beleidvorming, en bestuursadvies.

Wat doen we?

Toe aan iets beters? De Selectie is een adviesbureau van nu, gericht op minder blabla en meer concreet resultaat. Zo helpen we gemeenten met beleidsvorming, organisatievraagstukken en bestuursadvies. We begrijpen de bestuurlijke-ambtelijke dynamiek en de omgeving waarin een gemeente opereert. Met onze strategische en integrale blik, kunnen we proces en inhoud duiden en bestaande structuren en werklijnen verbeteren.


Organisatie

We zijn sterk in het analyseren en verbeteren van organisatiestructuren. We gaan samen aan de slag om de ambtelijke organisatie of jouw afdeling binnen die organisatie te verbeteren. Dat kan een beleidsteam of stafafdeling zijn, maar ook het geheel. Van het versterken van de communicatie- of HR-afdeling tot teams met beleidsmakers of projectorganisaties. Van de ambitie en rol van een team tot de inrichting.


Beleid(vorming)

Goed beleid levert een belangrijke bijdrage aan opgaven van gemeenten. Een goede strategie geeft houvast voor een effectieve aanpak waarmee echte resultaten geboekt worden. Die strategie schrijven we graag samen, met input van projectteamleden, bestuurders en relevante stakeholders. We hebben een integrale blik, waardoor we de omgeving, via participatie, makkelijk betrekken bij het vormen van nieuwe plannen of beleid. Geen wollig advies met dikke rapporten, maar samen werken aan helder beleid dus.


Bestuursadvies

Met onze jarenlange ervaring in het publieke en private domein kennen we het speelveld, de politiek en de belangen. We snappen we de politiek-bestuurlijke en bestuurlijk-ambtelijke verhoudingen en werkten voor burgemeesters, wethouders, directies en ambtenaren als strategisch adviseur, communicatieadviseur en woordvoerder.


Crisiscommunicatie

Ook in tijden van crisis ondersteunen wij gemeenten. Bijvoorbeeld door ervaren woordvoerders, omgevingsanalisten en adviseurs te leveren. Daarnaast kunnen wij doorlopende online monitoring inrichten.

Wij kennen het speelveld van politiek, bestuur, ambtelijke organisatie, inwoners, ondernemers en andere stakeholders.

Samen aan de slag met jouw organisatie- of beleidsopgaven. Concreet bestuursadvies over complexe vraagstukken.

Maatwerk: we passen geen standaard trucje toe. De Selectie past haar speelwijze aan op je wensen. Meer resultaat, zonder blabla.

Janou van Rheenen

06-41292242

Janou van Rheenen

MEER WETEN?

Je kan erop vertrouwen dat wij het voor je regelen!

Success! Message received.

WAT WE OOK DOEN

KLANTCASES

bottom of page